Zonder informatiebeveiliging geen privacy 21 okt 2019

Tijdens de UvA Masterclass Privacy: the next step gaan we gedurende 7 bijeenkomsten met elkaar en verschillende gastdocenten uit wetenschap en praktijk dieper in op de verschillende aspecten van privacy

30 oktober: Masterclass Privacy, the next step.

Het veld rond privacy wordt steeds complexer. Enerzijds is er de toenemende vraag naar persoonlijke data om producten en diensten te maken die aansluiten op de behoefte. Anderzijds de noodzaak om deze data nog beter te beveiligen. Door ontwikkelingen als gegevensuitwisseling met partners, big data, open data, online werkomgevingen, is privacy niet langer een onderwerp waar alleen juristen mee bezig zijn: het raakt de hele organisatie. Het waarborgen van de continuïteit van informatie en de informatievoorziening vormt een essentieel onderdeel van een gezonde organisatie, maar hoe zorg je daarbinnen voor een beveiliging van persoonsgegevens?

Tijdens de UvA Masterclass Privacy: the next step gaan we gedurende 7 bijeenkomsten met elkaar en verschillende gastdocenten uit wetenschap en praktijk dieper in op de verschillende aspecten van privacy. Hoe kun je borgen dat zowel de mogelijkheden van data worden benut als de risico’s worden beheerst? Het vraagstuk benaderen we vanuit juridisch, economisch, ethisch, organisatorisch en technologisch perspectief. Deze masterclass helpt je een visie en strategie op privacy te formuleren en te bepalen hoe je vanuit jouw vakgebied kunt bijdragen.

Meer informatie over dit programma vindt u hier: academy.uva.nl/masterclassprivacy

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht