1. www.pvib.nl
  2. /Agenda

DDOS

Start:
14-05-2013 18:00:00
Eind:
14-05-2013 22:00:00
Locatie:
Houtrust te Hooglanderveen

Locatie
Ambiance Houtrust
Heideweg 23
3829 BC HOOGLANDERVEEN
(Amersfoort-Noord)

http://houtrust.com/route
 

Inleiding
Afgelopen weken heeft het regelmatig het nieuws bereikt en soms zelfs beheerst; DDoS. Een fenomeen wat al jaren bekend was die af en toe een slachtoffer maakte. Maar juist in de afgelopen weken werd een groot deel van de financiele sector geraakt, gevolgd door de transport sector. Maar wat is nu eigenlijk een DDoS en waarom hebben we daar zo’n last van bij bedrijven. Maar ook vraagt iedereen zich af wat het motief is. En als je dan onder aanval ligt, wat kan je er dan aan doen? Is er wel wat aan te doen?

Allemaal vragen die we gaan proberen te beantwoorden op deze avond. De sprekers hebben allemaal de afgelopen weken intensief gewerkt aan het tegenhouden en opsporen van DDoSsen

 

Programma:
18.00 uur  Ontvangst met broodjes

18:45 uur  Uitreiking Artikel van het jaar

19:00 uur  Opening door dagvoorzitter Kelvin Rorive

19:10 uur  DDoS, een statusoverzicht door Mark Beerends,
                  Manager Security, Rabobank Nederland

19:45 uur  Too Much Love Will Kill You.
                  Ervaringen met Denial of Service
                  door Wim Biemolt, Surfnet

20:20 uur  Pauze

20:40 uur  Hoe een advertentiesite zich wapent tegen DDoS,
                  door Bas Anneveld, Ebay

21:15 uur  (panel)discussie met sprekers / deelnemers

21:50 uur  Afsluiting en borrel


Informatie sprekers

Mark Beerends
Biografie
Mark Beerends is sinds 2000 manager Security bij Rabobank Nederland. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het Security Operations Center. Eén van de verantwoordelijkheden van het SOC is het adequaat reageren op DDoS aanvallen. Vanuit die verantwoordelijkheid heeft Mark met zijn team veel kennis opgedaan op gebied van selectie en toepassen van DDoS beveiligingsoplossingen.
Inhoud:
In de presentatie geeft Mark een overzicht van de ddos aanvallen die in de financiële sector de revue zijn gepasseerd en hoe daarmee is omgegaan. Tevens zal Mark een overzicht presenteren van oplossingen die voorhanden zijn en wat de voornaamste verschillen zijn en hoe ze ingezet kunnen worden. De presentatie wordt afgesloten met een kijkje in de toekomst…..

Wim Biemolt
Biografie
Wim is voorzitter van SURFcert. SURFcert is het CERT van SURFnet, het nationale onderwijs en onderzoek netwerk. SURFcert onderzoekt en coördineert gevallen van beveiligingsinbreuken waarin de aangesloten instellingen een rol spelen. SURFcert draagt verder zorg voor voorlichting naar de aangesloten instellingen op het gebied van beveiliging. Denial of Service (DoS) is een toenemend probleem. Zowel bij SURFnet zelf als bij de aangesloten instellingen.
Inhoud
Met het hosten van een mirror van een blacklist was de verwachting dat een Denial of Service aanval niet lang op zich liet wachten. Na een rustige start was de eerste klap onverwacht en vernietigend. Een grote Denial of Service aanval. Na verloop van tijd werden de aanvallen frequenter en heftiger. Oplopend tot enkele tientallen Gbps. Wat gebeurt en dan? Misschien nog wel belangrijker, hoe beperk je de gevolgen van een dergelijke aanval. Na de nodige ervaringen blijkt het nu soms zelf mogelijk een aanval tijdig te zien aankomen. In deze presenta
Terug naar het agenda overzicht

Presentaties