1. www.pvib.nl
  2. /Agenda

Workshop Pentesting

Start:
01-10-2013 17:30:00
Eind:
01-10-2013 21:45:00
Locatie:
Hotel Lapershoek te Hilversum

INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK. HET MAXIMALE AANTAL VAN 100 DEELNEMERS IS INMIDDELS OVERSCHREDEN.

WIL JE OP DE RESERVELIJST? STUUR DAN EEN MAIL AAN ACTIVITEITEN@PVIB.NL

 

Op 1 oktober houdt de PvIB activiteiten commissie een old-school hackers avond.

Met dank aan RED-team van Ethical Hackers van KPN, Certified Secure en SecureLabs brengen wij een hack workshop.

Onze ethical hackers zullen iedereen in kleine groepjes begeleiden om de diverse hack scenario's van certified secure, uit te leggen en het aanvalplan door te spreken.

Een ideale avond om de basis kneepjes van het vak te leren.

Het is een BYOD sessie - dus breng je eigen laptop of werkstation mee om actief deel te nemen.

Het is wenselijk wanneer deelnemers alvast een Certified Secure account aanmaken. Dit kan op ieder gewenst moment via: https://www.certifiedsecure.com/frontpage of https://www.certifiedsecure.com/register. Frank van Vliet zal uiteraard op de avond zelf uitleggen hoe het een en ander in zijn werk gaat en wat meer vertellen over de doelstellingen van
Certified Secure.

Om de workshop goed te laten verlopen en iedereen ook de kwaliteits-tijd te geven is toegang beperkt tot 100 mensen. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

17:30 uur

Inloop met broodjes                                                          

18:15 uur

Start bijeenkomst

 

Introductie Certified Secure

 

Introductie KPN Red Team

 

Introductie SecureLabs

19:00 uur

Start Pentesting

21:45 uur

Uitloop en borrel

Over Certified Secure
Certified Secure is opgericht om de groeiende vraag naar praktische IT Security kennis en vaardigheden te beantwoorden en te promoten. Zij staan voor openheid en transparantie. Door het delen van kennis zorgen zij ervoor dat IT Security voor iedereen op een leuke manier toegankelijk is.

Alle Certified Secure certificeringen, producten en trainingen zijn ontwikkeld door ervaren en internationaal erkende security
professionals. Haar betrokkenheid bij de wereldwijde IT Security gemeenschap zorgt ervoor dat onze standaarden van hoge kwaliteit en altijd up to date zijn. Door een grote variatie aan online challenges, video’s en andere security tools aan te bieden, is Certified Secure dé autoriteit op het gebied van praktische IT Security kennis.

KPN Red Team
“Mark de Groot, Koen van Rhee, en Stef van Dop zijn onderdeel van het "RED team" van KPN’s Chief Information Security Office (CISO). De term "RED team" vind zijn oorsprong in leger-organisaties, waar het een team beschrijft dat poogt om binnen te breken op een vriendschappelijke basis of systeem, of optreedt als realistische opponent bij "wargames". Het doel van een "RED team" is om een organisatie uit te dagen om de beveiliging te verbeteren, en om effectiever om te gaan met Incident Response. 

Naast hun dagelijkse werkzaamheden doen zij mee aan online CTF games en andere competities, om hun eigen kennis en kunde verder te verbeteren.”

Over SecureLabs
SecureLabs (voorheen ISSX) richt zich op architectuur, integriteit en veiligheid (security) op het gebied van ICT, informatiebeveiliging en organisatieadvies. SecureLabs is gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietesten, systeem audits en security audits. Namens SecureLabs zullen Ilias el Matani, Jeffrey Jansen en Roel Villerius aanwezig zijn om u gedurende de avond te begeleiden.




Terug naar het agenda overzicht

Foto's

Verslagen

Presentaties