1. www.pvib.nl
  2. /Agenda

Security Intelligence

Start:
14-11-2013 18:00:00
Eind:
14-11-2013 21:30:00
Locatie:
Hotel Lapershoek te Hilversum

Security intelligence kan in het kort worden omschreven als het goed kunnen verzamelen, interpreteren en delen van security gerelateerde informatie. Hoe doe je dat en hoe vertaal je de verkregen informatie naar dreigingen op je services, assets en reputatie? Hoe wordt je bewust van de context  tot je it-omgeving. Door middel van profiling? Wat wil je pro-actief identificeren en analyseren zodat er acties kunnen worden ondernomen? Welke informatie heb je hiervoor nodig? Global threat information zoals files/ internet/ip/message reputation, compliance, configuratie, kwetsbaarheden (CVE), vendor security threat/trend reports.

Programma

18:00 – 19:00  Ontvangst met broodjes
19:00 – 19:15  Opening door de dagvoorzitter
19:15 – 19:45  Cyber threat Intelligence approach
                        door John Hermans, Cyber Security Lead Partner KPMG
19:45 – 20:15  XForce threat intelligence
                        door Erno Doorenspleet, Security consultant IBM
20:15 – 20:45  Pauze
20:45 – 21:15  Security intelligence en TARANIS en de gedachte hierachter
                        door Martijn de Hamer/Edwin Tump, Senior Security Specialisten 
                        NCSC
21:15 – 21:30  Vragen
21:30               Afsluiting en borrel

Biografie sprekers
John Hermans (KPMG)
John is partner binnen KPMG IT Advisory en is verantwoordelijk voor de KPMG dienstverlening  op het gebied van informatiebeveiling en leidt  een team van 50 professionals op de volgende gebieden:

John is tevens de global lead van KPMG op het gebied van Identity & Access Management Services en maakt tevens deel uit van KPMG’s global leadership op het gebied van informatiebeveiliging.

Samenvatting van opdrachtervaringen:
John heeft voor een groot aantal organisaties gewerkt in nagenoeg alle marktsegmenten, zoals daar zijn Financiële Dienstverlening, Oil & Gas, Energie, Overheid en andere sectoren. John was betrokken in meer dan 100 projecten op het gebied van informatiebeveiliging, zowel nationaal als internationaal. In deze projecten ondersteunde John klanten in hun strategie, het bouwen van de business case en uitvoeren van programma management en quality assurance activiteiten.

Naast de betrokkenheid in projecten op het gebied van informatiebeveiliging, was John betrokken in een veelvoud aan cloud computing projecten in de private en publieke sector.

 

Erno Doorenspleet (IBM)
Erno is security consultant bij IBM Security Benelux. Met bijna 20 jaar ervaring in IT, met name op de gebieden IT Gouvernance & Operations, Outsourcing en Security & Risk Management. In zijn huidige hoedanigheid ondersteunt Erno het gehele portfolio aan IBM Security oplossingen en diensten.

 

Martijn de Hamer & Edwin Tump (NCSC)
Edwin Tump heeft zijn bachelors graad in informatica gehaald aan de Haagse Hogeschool. Tijdens zijn studie was hij vooral gericht op software ontwikkeling en technische infrastructuren. Tijdens het eerste jaar van zijn werkzame leven is hij in aanraking gekomen met verschillende onderwerpen in de informatica. Hij heeft gewerkt als systeemontwikkelaar, Windows NT beheerder, Oracle DBA en X.25 netwerkbeheerder. Toen hij ging werken bij het web-hosting team van de verzekeringsmaatschappij Fortis ASR, is hij zich gaan specialiseren in security. Binnen dit team was hij verantwoordelijk voor de security en de architectuur van de Fortis ASR web hosting omgeving.

Edwin werkt sinds 2005 bij GOVCERT.NL/NCSC als senior security specialist. Hij is onder andere coördinator van de ontwikkelingen op het gebied van netwerkdetectie - een van de ambities van het NCSC. Een van zijn interessegebieden tijdens zijn werk bij GOVCERT.NL/NCSC is web applicatie security.

Martijn de Hamer heeft zijn doctorandus graad in Engelse literatuur gehaald aan de universiteit van Leiden. Hij is in het werkveld van security terecht gekomen tijdens de opdrachten die hij deed voor publieke en private klanten van een ICT service provider.

Martijn begon in 2005 bij  GOVCERT.NL/NCSC. Hij is onder andere coördinator van de waakdienst. Dit is het operationele proces dat als doel heeft om een zo volledig mogelijk situational awareness beeld te houden, dreigingen en incidenten te ontdekken en andere afdelingen van het NCSC te voorzien van relevante informatie.

 

Om te weten:

Actuele informatie

Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma.

PE Punten

Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 3 PE punten.

Zie voor de voorwaarden: https://www.pvib.nl/news&localAction=details&id=11505026

Leden van PvIB

De thema avond is alleen gratis toegankelijk voor leden van het PvIB

Toegang niet-leden

Voor niet-leden wordt een vergoeding gevraagd van € 50,-. U ontvangt hiervoor een factuur.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Na inschrijving krijgt u uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.

Routebeschrijving

Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op

http://www.amrathhotels.nl/lapershoek/location-nl.html

Vragen

Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl
Terug naar het agenda overzicht

Presentaties