1. www.pvib.nl
  2. /Agenda

IBO 31

Start:
10-04-2013 14:30:00
Eind:
10-04-2013 17:30:00
Locatie:
Villa Heideheuvel op het Mediapark in Hilversum

Locatie
Villa Heideheuvel
Sumatralaan 45
1217 GP Hilversum
Routebeschrijving: klik hier

Op 10 april gaan we een gesprek voeren over apps

In 2013 richten de IBO bijeenkomsten zich op het PvIB jaarthema 'Veilig gemak'. Wat kan de IB-er bijdragen in een wereld waar aanbieder en vrager het onderwerp veiligheid niet altijd een duidelijk herkenbare rol laten spelen? Een uitdagend thema met vragen waarvan de antwoorden niet voor de hand liggen. IBO zal verschillende kanten van dit thema gaan belichten tijdens gesprekken met vertegenwoordigers van sectoren die een belangrijke plaats innemen in de IT markt. Op 10 april zetten wij de serie voort. Na de provider, XS4ALL willen wij nu in discussie met een ontwikkelaar en een gebruiker/tester van apps.

Ontwikkelen van apps

Het ontwikkelen van apps is kinderspel als je de teksten leest op verschillende websites. Er zijn ook handleidingen hoe een app te maken. Dat moet gevolgen hebben voor bedrijven die hun medewerkers met een vriendelijk BYOD tegemoet treden. Wat nemen die medewerkers mee op hun devices? Waar ligt de verantwoordelijkheid voor een veilig gebruik van apps, het al dan niet samengaan van verschillende (bedrijfs) apps, software en de autorisaties om daarvan gebruik te mogen maken? Wat komt er nog meer kijken bij het beveiligen van mobiele IT? Vragen genoeg. Dennis Reumer, komt ons vanuit zijn bedrijf Arché IT bijpraten over de vele witte plekken die er op het gebied van mobiele veiligheid nog bestaan. Dennis heeft vele jaren ervaring op het gebied van systeembouw en architectuur en houdt zich de laatste tijd vooral bezig met mobiele applicaties.

Het testen van apps
Rabobank heeft ervaring met het testen van verschillende soorten apps binnen hun organisatie. Een eigen security testteam is daarvoor verantwoordelijk. Op verzoek van Rabobank zal Han Sahin www.securify.nl over beleidsmatige en andere aspecten van het testen van apps komen vertellen. Han heeft veel ervaring opgebouwd met apps voor toepassingen van banken en zal ons helpen begrijpen wat de verantwoordelijkheden zijn voor de veiligheid van zowel aanbieders als gebruikers van apps.  

Programma

14:30 uur  Ontvangst

15:00 uur  Welkom door Bart van Staveren, gastheer IBO

15:05 uur  Apps en mobiele veiligheid door Dennis Reumer

15:35 uur  Het testen van apps door Han Sahin

16:05 uur  Pauze

16:20 uur  Discussie onder leiding van Bart van Staveren

17:30 uur  Aperitief
Terug naar het agenda overzicht

Verslagen