1. www.pvib.nl
  2. /Agenda

IBO-33: Veilig gemak

Start:
11-09-2013 14:30:00
Eind:
11-09-2013 17:30:00
Locatie:
Deloitte te Rotterdam

Dit maal praten wij over de overheid en IB

Het jaarthema krijgt op 9/11 een vervolg in een gesprek over overheidsinspanningen op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming. Voor burgers en bedrijfsleven moet het interessant zijn te horen hoe de overheid op verschillende niveaus en in verscheidene organisaties met deze onderwerpen omgaat. De algemene indruk is dat de overheid op deze gebieden niet voorop loopt. Wij krijgen op 11 september een beeld van de stand van zaken en kunnen praten over hoe het verder zal gaan.

De bijeenkomst op 11 september wordt traditioneel samen met het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) georganiseerd.

Samenwerking in uitvoering
Onder deze titel zal Ad Reuijl, directeur CIP bij het UWV, ingaan op de manier waarop uitvoerende overheidsorganisaties de problematiek van informatiebeveiliging en privacybescherming aanpakken. Het CIP (Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming) is een gezamenlijk initiatief van UWV, Belastingdienst, SVB, DUO en andere uitvoerende overheidsorganisaties.

Simon Postma, adviseur informatiebeveiliging bij IBD (informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten). Deze dienst bestaat sinds 1 januari van dit jaar en is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Simon heeft in een eerdere functie ervaring opgedaan met incident response, vulnerability alerting en patch status monitoring in het global CIRT van een grote Nederlandse bank.

Naar aanleiding van de leerpunten uit Lektober en het Diginotar-incident hebben VNG en KING de handen ineen geslagen. De IBD is er voor alle gemeenten en richt zich op bewustwording en concrete ondersteuning om zo gemeenten te helpen hun informatiebeveiliging naar een hoger plan te tillen.

De discussie over de plannen, de aanpak, de ervaringen en mogelijk de hulp die vanuit de ervaringen van het bedrijfsleven kan worden geboden, beloofd een interessante te worden.

Programma
14.30 uur        Ontvangst
15.00 uur        Welkom door Bart van Staveren
15.05 uur        Inleiding door Ad Reuijl
15.40 uur        Inleiding door Simon Postma
16.15 uur        Korte pauze
16.30 uur        Discussie onder leiding van Bart van Staveren
17.30 uur        Borrel

Locatie
Op deze bijzondere dag (nine/eleven) zijn wij te gast bij Deloitte in Rotterdam, op de 44e verdieping van het hoogste kantoorgebouw in Nederland:

Deloitte
Wilhelminakade 1
3072 AP Rotterdam

Er zijn maximaal 35 parkeerplaatsen beschikbaar (3 euro per uur).
Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op /download/?id=17676534&download=1

IBO-leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan activiteiten@pvib.nl
Terug naar het agenda overzicht