1. www.pvib.nl
  2. /Agenda

Kijkje in de keuken van KPN

Start:
13-03-2013 18:00:00
Eind:
13-03-2013 20:00:00
Locatie:
KPN Security Operations Center te Hilversum

LET OP: TIJDSTIP IS GEWIJZIGD.

Voor het monitoren van hun netwerkbeveiliging hebben steeds meer organisaties een Security Operations Center (SOC), zijn er een aan het opstarten of kopen ze deze dienst in bij een externe leverancier.


Het KPN Security Operations Center is het centrale punt waar informatie samen komt van verschillende netwerken en systemen van KPN. Dit SOC is 24 uur per dag, 7 dagen per week bezet door analisten die anomaliteiten opmerken, rapporteren en waar nodig escaleren. Naast detectie wordt er ook actief gescand op kwetsbaarheden. Er is een intensieve samenwerking met KPN-CERT en FOX-IT (zie ook https://www.security.nl/artikel/40776/1/KPN_lanceert_security_operations_center.html).


Kortom, op het KPN SOC gebeurt genoeg en is daarom reden om er een "kijkje in de keuken" te nemen. Dat doen we op woensdag 13 maart as.
We beginnen om 17:30 met een korte vergadering van de YP-commissie. Ook daar kun je aanschuiven (voor ideeën staan we altijd open). Om 18:00 begint het "kijkje in de keuken".

In verband met beveiliging dien je je van te voren aanmelden. Wil je het niet missen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Er is slechts plaats voor 20 deelnemers.

Voor broodjes wordt gezorgd.

Route en parkeren:
Het KPN Security Operations Center is gevestigd aan de Witte Kruislaan 47, let op bij het gebruik van Tomtom, deze stuurt je de wijk in waardoor je vast komt te staan voor een aantal paaltjes. Om bij KPN te komen moet je deze route volgen: http://goo.gl/maps/O1Yv1

Deze bijeenkomst levert 2 PE-punten op.
Terug naar het agenda overzicht