1. www.pvib.nl
 2. /Over PvIB
 3. /Missie
 4. /Certificering

Certificering Informatiebeveiligers

Onderzoek naar kwalificatie en certificatie van informatiebeveiligers

Informatiebeveiliging is een volwassen vakgebied dat in de huidige informatiemaatschappij onmisbaar is geworden. Om informatiebeveiliging goed in te kunnen vullen, is het nodig dat professionals op dit gebied een herkenbaar en erkend niveau van vakbekwaamheid hebben. Dat is nog geenszins het geval.

Door de chaotische situatie met betrekking tot kwalificatie en certificatie van professionals op het gebied van informatiebeveiliging kunnen organisaties die informatiebeveiligers willen aanstellen, door de verscheidenheid aan opleidingen, certificaten en titels nauwelijks bepalen wie met een bepaalde opleiding of titel voldoende competenties in huis heeft en met welke opleidingen eventuele hiaten in kennis en vaardigheden aangepakt kunnen worden.

In opdracht van CPNI.NL is onderzocht of het nuttig en haalbaar is om een eenduidig kwalificatie- en certificatiestelsel voor informatiebeveiligers in te voeren, en als dat zo is, hoe een kwalificatie- en certificatiestelsel er uit zou moeten zien en hoe het beheer en de bekostiging ervan geregeld kunnen worden.

 

11 april 2011

Download het rapport  in PDF-formaat: Onderzoek naar kwalificatie en certificatie van informatiebeveiligers

Nieuws

Kennispartners

Mediapartners

Twitter

 1. @SICUR_ 20% meer directe deelnemers die innovaties presenteren https://t.co/6Z8vfEiJ7n #safe #ssa #SSA2015 @Vebonnl #Vebonnl @pvib #pvib

  5 uur 16 min geleden
 2. @OpenKortenhoef heeft je brievenbus een filter? Staat namelijk bomvol #cyber deze editie van @pvib magazine

  2 dagen 13 uur geleden
 3. @rniamat Ik heb het @pvib blad van 2016 nog niet gezien.

  2 dagen 13 uur geleden
 4. @OpenKortenhoef he dat is niet in lijn met wat er in @pvib clubblad staat!

  2 dagen 13 uur geleden
 5. @nric0 Yep. En dinsdagavond meeting @pvib Komen straks uren tekort voor alle CPEs

  4 dagen 15 uur geleden

HallingMuril #Trade Fair Services, #Event & Project Marketing, #Account Management, #Ifema Benelux, #Vakantiebeurs Utrecht, #Intraservice BV, #Spaanse beurzen