Even voorstellen: Farida Chotkan

Door Farida Chotkan 14 mrt 2024

Op 9 november 2023 hebben jullie mij aan tafel kunnen zien met de andere bestuursleden tijdens de ALV. Ik ben toen benoemd tot secretaris. Ik neem het stokje over van Erwin Bosma, die na tien jaar stopt met deze rol. Erwin blijft als algemeen bestuurslid tot eind 2024 om de overgang te ondersteunen. ...

Ik ben inmiddels al twintig jaar werkzaam in het informatiebeveiligingsvakgebied en heb verschillende rollen ingevuld als Risk Manager, Compliance Officer en de Chief Information Security Officer. Deze ervaring heb ik opgebouwd bij verschillende corporates in de sectoren industrie, telecom, logistiek, als in de publieke sector en de juridische sector. Het vakgebied trekt mij aan omdat het vooral ‘met mensen werken’ betreft. Om de techniek goed in te richten en om de processen op de juiste manier uit te voeren, hebben we mensen nodig die daarbij de juiste kennis en het nodige gedrag met betrekking tot informatiebeveiliging uitdragen. Ik kijk vooral naar het belang van de organisatie, wat het beste in de context past en ik pas het liefst een pragmatische aanpak toe.

Vorig jaar ben ik door Erwin gevraagd of ik zijn rol wil overnemen. Erwin en ik hebben in het verleden samengewerkt. Wat mij vooral drijft om voor PvIB bezig te zijn en een steentje te mogen bijdragen, is het belang van de informatiebeveiligingskennis. Ik heb zelf ervaren hoe je kennis en ervaring opbouwt en ook weet uit te dragen binnen organisaties. Informatiebeveiliging is niet iets wat je ‘maar’ implementeert, het is de hele organisatie meenemen, het kunnen vertalen en uitleggen in de taal en cultuur van de organisatie en de juiste mensen in de governance ervan te kunnen plaatsen. Met deze bagage kan ik zeker een bijdrage leveren aan dit kennisplatform en haar doelen en ik heb daarom toegezegd deze rol in het bestuur te vervullen.

Binnen het PvIB-bestuur zal mijn rol als secretaris ook betekenen ‘met mensen werken’. Het lijkt mij een mooie uitdaging om met het huidig bestuur alle betrokkenen en geïnteresseerden in het vakgebied te verenigen, waarbij informatie, kennis en ervaring worden verzameld, verbeterd, verrijkt en weer worden gedeeld. In dit totale proces zal mijn rol als secretaris inhouden het bestuur ondersteunen, informeren en adviseren. Mijn toegevoegde waarde zal vooral liggen in de rol als gesprekspartner voor alle bestuursleden. Samen te werken om het mooiste informatiebeveiliging kennisplatform te mogen verrijken. Het kan alleen maar interessanter worden!

Heb je een vraag of wil je met me sparren over het vakgebied, neem dan gerust contact met me op. We zien elkaar ook vast tijdens een van onze activiteiten!

Farida Chotkan
secretaris@pvib.nl