1 nov

CISO | PvIB

CISO-19 Wat vergt de AVG van de CISO en beveiligingsspecialist

woensdag 1 november 2017
15:00 tot 17:30

Jaarbeurs Utrecht,
Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht, Netherlands

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK. DE BIJEENKOMST IS VOLGEBOEKT

De ingangsdatum van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt ras dichterbij. We hebben nog maar 7 maanden te gaan. Deze Verordening heeft impact op jullie functie als informatiebeveiligingsspecialist.

De AVG vereist een ander soort denken van een ieder, er moet gedacht worden vanuit het belang van de betrokkene. Ook geldt er een omgekeerde bewijslast en moet je in de hele keten kunnen aantonen dat de persoonsgegevens goed beschermd zijn. Incidenten moeten gesignaleerd worden en adequaat worden afgehandeld. Dit maakt dat ook van de informatiebeveiligingsexpert heel veel wordt verwacht om je organisatie te kunnen laten voldoen aan de AVG. Vanaf de ontwikkeling van nieuwe software (of aankoop) tot en met het aantoonbaar voldoen aan de beheersing van de ICT ter ondersteuning van de administratie van persoonsgegevens. In de hele keten! Graag nemen we je mee aan de hand van een aantal thema’s om je inzicht in de AVG te vergroten en een praktische aanpak toe te lichten.

Programma

15,00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkom door Robert Warmoeskerken
15.35 uur Inleiding door André Biesheuvel / Caroline Willemse
16.35 uur Korte pauze
16.45 uur Discussie onder leiding van Robert Warmoeskerken
17.30 uur Borrel

Uw sprekers

André Biesheuvel
André J. Biesheuvel is bedrijfseconoom, RA, RE en Register Functionaris voor Gegevensbescherming en is managing partner bij Duthler Associates. Met de komst van wet- en regelgeving op het vlak van gegevensbescherming, borgen van privacy en informatieveiligheid heeft André passende beheersmodellen en systemen ontwikkeld. Met behulp van de opgedane inzichten en ervaringen met Standard Business Reporting (SBR) heeft hij vakinhoudelijk accountability en auditability uitgewerkt in methoden, technieken en bijpassende systemen. Deze hulpmiddelen zijn bij bedrijven en instellingen succesvol geïmplementeerd. De opgedane kennis en ervaringen heeft André samen met andere professionals vastgelegd in modulen van de Leergang voor de Functionaris voor Gegevensbescherming.

Caroline Willemse
Caroline Willemse is AA, RE, Forensic Accountant en Aspirant Functionaris voor Gegevensbescherming. Na 30 jaar in het bankwezen te hebben gewerkt is zij medio juni 2010 in dienst getreden bij PGGM. Daar heeft zij diverse jaren de functie van riskmanager bekleed. Thans is zij expert audit manager bij de afdeling Internal Audit met als aandachtsgebieden ICT en Privacy.

Locatie op kaart

Jaarbeurs Utrecht,
Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht, Netherlands

Meer in agenda

meer agendaitems