6 jun

CISO | PvIB

CISO-22 Human factor: hoe maken we security meer gebruiksvriendelijk en onzichtbaar

woensdag 6 juni 2018
16:00 tot 19:00

Deloitte
Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam, Nederland

Eerder hebben we u op de hoogte gesteld van de bijeenkomst CISO-22 met als onderwerp de sleepwetregeling op 6 juni 2018 bij Deloitte te Rotterdam. Tot onze spijt heeft Inge Philips moeten afzeggen voor deze datum en hebben we het onderwerp voor deze CISO aan moeten passen. De bijeenkomst over de sleepwetregeling zal op een later tijdstip dit jaar plaatsvinden.

De bijeenkomst van 6 juni willen we echter niet laten vervallen en we hebben hiervoor een goede vervanger gevonden in de naam van Jelle Niemandtsverdriet van Deloitte over 'de human factor: hoe maken we security meer gebruiksvriendelijk en onzichtbaar'. We hopen van harte dat dit onderwerp u evenzeer aanspreekt en bij deze bijeenkomst aanwezig zult zijn. Voor deze sessie is eveneens een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang met inschrijven.

De mens is de zwakste schakel in beveiliging? NEE, zeker niet! Een spanningsveld tussen gebruiksvriendelijkheid en beveiliging? NEE, zeker niet!

Jelle Niemantsverdriet gaat verkennen waarom sommige apparaten, programma’s of bedrijven ons enorm kunnen frustreren terwijl sommige andere ons juist enorm blij maken – en hoe we deze inzichten kunnen gebruiken om ons begrip van menselijk gedrag rond beveiliging te vergroten.

Jelle zal schetsen hoe we veelal onze processen, teams en oplossingen inrichten zonder veel begrip over wat onze collega’s of klanten eigenlijk proberen te bereiken – waarbij we ze uiteindelijk maar bombarderen met awareness training en beleid omdat ze het ‘gewoon niet snappen’ en ze ‘de zwakste schakel zijn’. We gaan in op user-centered design en andere vakgebieden zoals economie, psychologie en marketing die we kunnen gebruiken om beveiliging op een daadwerkelijk gebruiksvriendelijke manier te bouwen – niet alleen gericht op onze tools maar ook op de manier waarop we onze teams inrichten, de manier waarop we communiceren en hoe we onze doelstellingen beter afstemmen.

Kortom: in deze sesssie gaan we verkennen hoe we beveiliging veel meer rondom mensen zouden moeten bouwen – gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en daarmee uiteindelijk effectiever!

Programma

16.00 uur Ontvangst
16.30 uur Presentatie door Jelle Niemantsverdriet
17.30 uur Korte pauze
17.45 uur Discussie olv de dagvoorzitter
18.45 uur Einde bijeenkomst

Uw spreker

Jelle Niemantsverdriet

Jelle is een directeur die gespecialiseerd is in Cyber Incident Response en heeft uitgebreide ervaring in het leiden van grote internationale incident respons- en forensische projecten in verschillende industrieën.

Vanuit zijn ervaring met incidenten schetst hij hoe organisaties hun beveiligingsopstelling effectief kunnen bouwen. Hij zoekt hartstochtelijk naar analogieën met andere disciplines en is voorstander van de opvatting dat beveiliging de doelstellingen van het bedrijf echt mogelijk moeten maken.

Jelle is CISSP en CISM gecertificeerd en heeft een MSc in Artificial Intelligence en een MBA van Chicago Booth. Hij is een regelmatige spreker op veiligheidsconferenties en heeft commentaar geleverd op cyberveiligheidskwesties voor zowel geschreven media als radio / televisie en wordt algemeen erkend vanwege zijn levendige en niet-standaard presentatie-inhoud en -stijl.

Locatie op kaart

Deloitte
Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems