13 sep

Themabijeenkomst | PvIB

Cyberverzekeringen

woensdag 13 september 2023
18:00 tot 21:15

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

In een wereld waarin technologie onlosmakelijk is verweven met ons dagelijks leven, worden we voortdurend uitgedaagd om onze waardevolle bedrijfsmiddelen te beschermen. Het is een tijdperk waarin onze afhankelijkheid van digitale systemen en data ongekende hoogten bereikt, maar helaas ook een tijdperk waarin cyberdreigingen geen grenzen kennen.

De kosten kunnen flink oplopen voor een organisatie die getroffen is door een cyberaanval. Bedrijven overwegen hiervoor een cyberverzekering af te sluiten om de eventuele schade te dekken.

Maar wat houdt een cyberverzekering exact in? Hoe bepaal je de waarde ervan? Welke vereisten zijn er voor aansluiting? En hoe beoordeelt een verzekeraar een schadeclaim?

Graag nodigen wij jullie uit op 13 september om hierover meer te ontdekken.

Programma

18:15 uur Inloop met broodjes
19:00 uur Opening door Kelvin Rorive
19:05 uur Joppe Willeboordse en Tuğçe Serinkan
20:05 uur Pauze
20:30 uur Nynke Brouwer, Stibbe 
21:15 uur Afsluiting en borrel

De sprekers

Joppe Willeboordse
Joppe Willeboordse heeft een juridisch en financieel-economische achtergrond en is reeds 20 jaar actief in de verzekeringsmarkt waarvan de eerste helft binnen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen en de tweede helft binnen cyberverzekeringen.
Van 2013 tot eind 2021 is hij als cyber underwriter werkzaam geweest bij HDI. Vorig jaar heeft hij de overstap gemaakt naar Markel om een nog startende cyber portefeuille verder uit te bouwen.  
Als underwriter houdt hij zich bezig met het analyseren en verzekeren van cyber risico’s bij organisaties en heeft hij ervaring binnen zowel het MKB als de grootzakelijke markt.
Daarnaast heeft Joppe zich in zijn loopbaan intensief beziggehouden met de productontwikkeling van de cyberverzekering.
Daarbij heeft hij veel ervaring opgedaan met de talrijke problemen en uitdagingen die deze nog relatief jonge branche met zich meebrengt zoals het beheersen van het cumulatierisico, het gebrek aan schadedata, het inspelen op het voortdurend wijzigende risicoprofiel, de koppeling van incident respons en preventieve dienstverlening aan de verzekering, het begrijpelijk maken van een dekking en de verzekerbaarheid van boetes en losgeld.  
Tot slot zit Joppe in twee branche overkoepelende werkgroepen; het Cyberplatform van het Verbond van Verzekeraars en de Technische Commissie Cyber van het VNAB.

Tuğçe Serinkan
Tuğçe Serinkan heeft de master aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht afgerond aan Erasmus universiteit van Rotterdam. Inmiddels is zij twee jaar werkzaam bij het Verbond van Verzekeraars als beleidsadviseur. Zij houdt zich bezig met verschillende onderwerpen:

Onderlinge/coöperatieve verzekeraars; de sector bestaat uit verscheidene verzekeraars. Zoals bijv. De onderlinge/coöperatieve verzekeraars. Zij hebben naast dat ze te maken hebben met reguliere wet/regelgeving ook te maken met andere specifieke uitdagingen. Zichtbaarheid bijvoorbeeld.
Cyber: creëren van bewustwording door signalen op te vangen binnen een breed stakeholdersveld: Insurance Europe, vno-ncw/mkb nederland, ccv, ministeries, DNB. Daarnaast ontwikkelen we Informatiedocumenten en toole binnen het platform cyber. 
Letsel: nieuwe schade afwikkelmethodes, zoals bijv. Videogesprekken en smartengeldcalculatoren, ontwikkelen en uitzetten binnen de sector in het belang van een beter letselproces: snel, effectief en aandacht voor het slachtoffer.
Insurtalent: het verbinden van young professionals, die werkzaam zijn binnen de verzekeringssector, dmv laagdrempelige themadagen en borrels. Dit wordt samen met de jongerenvereniging van verzekeraars georganiseerd.

Nynke Brouwer
Cybersecurityspecialist Nynke Brouwer, gespecialiseerd in cybersecurity, privacy en aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vind je de actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvang je 2 PE punten.
Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 60,-, incl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Verhinderd Afmelden kan via de website (wanneer je bent ingelogd) of door een mail te sturen aan activiteiten@pvib.nl
Inschrijven Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems