4 mei

PvIB

Kwetsbaar Internet-aanvalsvlak. (Vulnerable cyber-attack footprint)

dinsdag 4 mei 2021
16:00 tot 17:15

Online

Aanwezig zijn op Internet brengt risico’s met zich mee. Dat lezen we elke dag in de krant. Ransomware, digitale inbraken of sabotage, mogelijk staat geïnitieerd. Serieuze dreigingen die kunnen leiden tot ernstige verstoring van de dienstverlening van bedrijven. Mogelijk zelfs uw bedrijf.

Klassiek nemen we maatregelen die betrekking hebben op Mens, Proces en Techniek. Kijken we echter naar het Internet en de aspecten die daar spelen zijn de thema’s;

 • Dreigingen landschap
 • Sociale Media en Imago bescherming (Brandreputatie en sentiment monitoring)
 • Intellectuele Property (IP) Privacy (P)
 • Informatiebeveiliging (IB)

Lifecycle management en continue monitoring van de kwetsbaarheden en dreigingen is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Gelukkig hoeven we dat als bedrijf, of als securityspecialist, niet allemaal zelf te doen. Vanmiddag hebben we twee super interessante sprekers, die op verschillende wijze de kwetsbaarheden tastbaar maken, te weten:

 • Als eerste de oprichter en CEO van Cybersprint, Pieter Jansen.
  Pieter zal met ons zijn onderscheidende aanpak: “aanvallen is gemakkelijker dan verdedigen” bespreken.
 • Gevolgd door Thom Otten pentesting en security Consultant van Traxion.
  Thom zal de meerwaarde van enkele Digital Risk Protecton tools uitleggen en demonstreren.
 • Afsluitend willen we de behoefte verkennen aan een PvIB Expert brief over (Do it Yourself, D!Y) discovery tools/services als referentie gids voor security experts? Dit als ondersteuning bij het overtuigen van je management voor security monitoring services. Tevens willen we inventariseren of je daar een bijdrage aan wilt leveren.

De Webinar wordt mede mogelijk gemaakt door 


Programma

16:00 Introductie door Max Webber en Ewout Vermeulen
16:10 Presentatie door Pieter Jansen, CEO Cybersprint
16:35 Presentatie door Thom Otten,  Traxion
17:00 PvIB Expertbrief over 'do it yourself (DIY) - discovery tools'?
17:15 Afsluiting


De sprekers

Pieter Jansen, CEO Cybersprint 

Pieter Jansen is een gepassioneerd cybersecurity specialist en CEO & oprichter van Cybersprint. Met zijn ervaring als ethisch hacker en security manager heeft Pieter zowel aan de aanvallende als verdedigende kant van cybersecurity gestaan. Door deze ervaringen zag hij de mogelijkheid om een platform te ontwikkelen dat het aanvalsoppervlak van organisaties geautomatiseerd in kaart brengt. Gedreven door zijn ambitie om de digitale wereld veiliger te maken startte hij zijn eigen bedrijf. Zijn motto ‘verdedigen is lastig, aanvallen is makkelijk’ vormt de basis van het Cybersprint platform.

Thom Otten, Projectmanager Pentesting en Security Consultant, Traxion 

Thom heeft ruim 10 jaar praktische ervaring op het gebied van IT-security waaronder Vulnerability Management, Threat Management, Patch Management, Threat Intelligence, Privileged Access Management en Digital Risk Protection. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Traxion pentestdiensten die worden uitgevoerd voor een breed scala aan klanten. Daarnaast is Thom werkzaam als security consultant bij diverse (grotere) overheidsorganisaties en commerciële organisaties.

De digitale voetafdrukken van organisaties blijven maar groeien. Informatie wordt niet alleen binnen digitale muren van de organisatie beheerd maar juist steeds meer erbuiten waardoor het aanvalsoppervlak of het risico op beveiligingsproblemen steeds groter zal worden. Daarom zal Thom deze sessie wijden aan Digital Risk Protection en hoe dit een bijdrage kan leveren om risico’s van een organisatie in deze al maar digitaliserende wereld beheersbaar te houden.

5

Locatie op kaart

Online