14 jun

Workshop | PvIB

Incident response workshop

donderdag 14 juni 2018
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Iedere organisatie krijgt er mee te maken, een security incident zoals bijvoorbeeld een datalek, een geslaagde hackaanval of een responsible disclosure melding door een hacker. Hoe kan je hier adequaat en snel op reageren en wat moet je wel en niet doen? Heb je hiervoor draaiboeken nodig, waar moet je beginnen, en waardoor komt het en door wie en wat zijn de gevolgen? Allemaal vragen die aan bod komen in deze avond over incident response.

We beginnen met een plenaire presentatie door Erik de Jong van Fox-IT die ons meeneemt in hun ervaringen met incident response. We splitsen daarna de zaal waarbij de ene helft een korte training in Incident Response van Security Academy krijgt en de andere helft schuift aan bij de ronde tafels. Elke ronde tafel heeft 10 deelnemers waarbij een onderwerp in klein gezelschap wordt besproken. Daardoor kunnen onderwerpen wat dieper en meer interactief besproken worden. Er zijn daarvoor vijf ronde tafels waarbij iedere tafel een ander onderwerp bespreekt in relatie tot incident response onder de hoede van een tafel host.

Deze avond zullen wij beperken tot maximaal 100 deelnemers. Mochten er meer leden zich inschrijven dan worden zij op de reservelijst geplaatst. Mocht onverhoopt een deelnemer niet kunnen dan wordt de eerste op de reservelijst uitgenodigd.

Programma

18.00 Ontvangst met broodjes
19.00 Opening door de dagvoorzitter Johan Pater
19.05 ‘5,5 jaar later wat is de score’ door Erik de Jong van Fox-IT
19.20 Ronde tafels 1 (1e 50 leden, 5 tafels) Training Security Academy
20.00 Pauze
Ronde tafels 1 (2e 50 leden, 5 tafels) Training Security Academy
21.00 Plenaire sessie (terugkoppeling en vragen) soort paneldiscussie
21.30 Borrel

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems