14 jun

Workshop | PvIB

Workshop Incident response

donderdag 14 juni 2018
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Iedere organisatie krijgt er mee te maken, een security incident zoals bijvoorbeeld een datalek, een geslaagde hackaanval of een responsible disclosure melding door een hacker. Hoe kan je hier adequaat en snel op reageren en wat moet je wel en niet doen? Heb je hiervoor draaiboeken nodig, waar moet je beginnen, en waardoor komt het en door wie en wat zijn de gevolgen? Allemaal vragen die aan bod komen in deze avond over incident response.

De broodjes worden u aangeboden door

We beginnen met een plenaire presentatie door Erik de Jong van Fox-IT die ons meeneemt in hun ervaringen met incident response. We splitsen daarna de zaal waarbij de ene helft een korte training in Incident Response van Security Academy krijgt en de andere helft schuift aan bij de ronde tafels. Elke ronde tafel heeft 10 deelnemers waarbij een onderwerp in klein gezelschap wordt besproken. Daardoor kunnen onderwerpen wat dieper en meer interactief besproken worden. Er zijn daarvoor vijf ronde tafels waarbij iedere tafel een ander onderwerp bespreekt in relatie tot incident response onder de hoede van een tafel host.

Deze avond zullen wij beperken tot maximaal 100 deelnemers. Mochten er meer leden zich inschrijven dan worden zij op de reservelijst geplaatst. Mocht onverhoopt een deelnemer niet kunnen dan wordt de eerste op de reservelijst uitgenodigd.

Programma

18.00 Ontvangst met broodjes. Aangeboden door CQure
19.00 Opening door de dagvoorzitter Johan Pater
19.05 ‘5,5 jaar later wat is de score’ door Erik de Jong van Fox-IT
19.20 Ronde tafels 1 (1e 50 leden, 5 tafels) Training Martin Goudzwaard, Security Academy
20.00 Pauze
20.20 Ronde tafels 1 (2e 50 leden, 5 tafels) Training Martin Goudzwaard, Security Academy
21.00 Plenaire sessie (terugkoppeling en vragen) soort paneldiscussie
21.30 Borrel

Uw sprekers

Erik de Jong

Erik is Chief Research Officer bij Fox-IT. Hij heeft 20 jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en was verantwoordelijk voor het Fox-IT Security Research Team: de jacht naar, en het toepassen van intelligence. Daarvoor runde hij FoxCERT, Fox-IT’s incident response team. Eerder heeft Erik functies bekleed als incident handler en veiligheidsadviseur voor het Nationaal Cyber Security Centrum.

Martin Goudzwaard

Martin is zelfstandig ondernemer op het snijvlak van Informatiebeveiliging en Organisatieontwikkeling. Onder het motto: “Mensen maken het verschil” is hij gespecialiseerd in de verbetering van de performance en effectiviteit van teams en organisaties. Hij heeft een brede ervaring als peoplemanager, trainer, adviseur en talentontwikkelaar binnen Defensie en uiteenlopende overheids- en commerciële organisaties.

Martin is te typeren als een vakbekwame, ervaren en mensgerichte professional. Een zelfstandige senior die werkt met een sterk gevoel voor politieke verhoudingen, betrouwbaar en in balans. Martin is hoofddocent van het information security management track én geeft daarbinnen ook les in de meer bestuurlijke en beleidsmatige modules. Daarnaast heeft hij als specialiteit: security awareness. Zijn jarenlange ervaring en mensgerichte aanpak maken dat de tijdens de opleidingen opgedane kennis daadwerkelijk toegepast kan worden in de praktijk.

De door Martin verstrekte kennis, gebruikte werkvormen en casuïstiek komt rechtstreeks uit de praktijk. In zijn lesmateriaal is samenhang aanwezig tussen de ‘lessons learned’ uit het verleden en de actualiteit van het ‘hier en nu’, om van daaruit de kunnen bouwen aan de toekomst van morgen. Daarbij is er aandacht voor de differentiatie die in cursusgroepen aanwezig is. Elke deelnemer krijgt de aandacht die hij/zij verdiend.


Om te weten:

Actuele informatie

Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma

PE punten

Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 3 PE punten.
Zie voor de voorwaarden: Regeling PE

Leden PvIB

De thema avond is alleen gratis toegankelijk voor leden van het PvIB.
Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Na inschrijving krijgt u uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.

Vragen

Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems