25 okt

PvIB

Kijkje in de keuken bij Amsterdam Airport Schiphol

woensdag 25 oktober 2017
13:30 tot 17:30

Schiphol meeting point op Schiphol Plaza
Vertrekpassage 119, 1118 AS Schiphol, Nederland

Dit is een activiteit voor Young Professionals. Ben je student, jonger dan 35 en/of nieuw in de informatiebeveiliging, dan ben je van harte welkom!

Schiphol wil de leading digitale luchthaven van de wereld zijn. Daarom wil zij het proces voor reizigers en hun bagage zo efficiënt en makkelijk mogelijk maken door middel van een ‘seamless flow’. Dit betekent dat alle benodigde data ook seamless moet aansluiten; deze moet immers altijd op de juiste momenten beschikbaar zijn en met een hoge betrouwbaarheid.

De PvIB biedt haar Young Professionals de mogelijkheid om een kijkje in de keuken van de luchthaven te krijgen. Deze middag zullen we eerst ontdekken wat er allemaal komt kijken bij de beveiliging van de informatiestromen op een onze luchthaven. Daarna zullen we zien hoe dit in de praktijk werkt, door middel van een uniek bezoek in de bagagekelders aan het bagagesysteem.

Let op: het aantal plaatsen is zeer beperkt (20) en de aanmelding vereist enige verwerkingstijd. Meld je daarom snel aan. Hou er rekening mee dat je je moet legitimeren met een geldig paspoort of identiteitskaart (rijbewijs NIET toegestaan) en dat je vooraf en/of ter plekke gescreend kan worden.

Programma:

13.30 Verzamelen bij Schiphol meeting point

14:00

Welkom en introductie van Amsterdam Airport Schiphol

14:10

Cybersecurity voor een ‘seamless flow’ op de luchthaven

14:30

Lopen naar startpunt rondleiding

14:45

Rondleiding in de bagagekelders,
startend met een uitleg over bagage en cybersecurity

16:30

Borrel in restaurant Dakota’s op het panoramaterras van Schiphol

Locatie op kaart

Schiphol meeting point op Schiphol Plaza
Vertrekpassage 119, 1118 AS Schiphol, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems