1 okt

PvIB

Digitale opsporing verzocht: Blueweb

donderdag 1 oktober 2020
16:00 tot 17:15

Online

Helaas kan de CTF dit jaar geen doorgang vinden vanwege de huidige Corona maatregelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om nu een online webinar te organiseren gerelateerd aan dit onderwerp en we gaan volgend jaar extra groots uitpakken met een fysieke CTF!

Onder de naam ‘Blueweb’ start de Politie vanaf 8 juni 2020 een samenwerking met het grootste technologieplatform van Nederland: Tweakers. ‘We vragen communityleden van technologieplatform Tweakers mee te denken in cybercrime-onderzoeken. Daarmee willen we misdrijven proberen op te lossen,’ zegt Franki Klarenbeek, coördinator van het Landelijk Team Opsporingscommunicatie van de politie.

Ook al is de pilot nog volop gaande, krijgen wij als PvIB leden alvast een sneak-peak van de politie over wat er speelt binnen deze casus. Gezien het vertrouwelijke karakter van het verhaal zal deze sessie niet terug te zien zijn. Zorg ervoor dat je erbij bent!

Na het oplossen van deze serieuze zaken gaan we kijken hoe je nou eigenlijk een CTF (capture the flag) kan winnen. Stan is een expert in het oplossen van CTF's en zal zijn tips and tricks delen. Dat is alvast handig voor het pen.test event voor volgend jaar.De sprekers

Programma

16:00 16:05 uur Introductie
16:05 -16:45 uur BlueWeb
16:55 -17:15 uur CTF door Stan Overgauw

De sprekers

Blueweb
De spreker over Blueweb zal zichzelf op 1 oktober voorstellen tijdens de sessie.

Stan Overgauw
Stan Overgauw is Ethical Hacker in het Red Team van de Rabobank. Stan heeft naast zijn OSCP en GPEN ook zijn Bachelor of Science in Forensisch ICT. Om zijn skills scherp te houden doet hij zo vaak mogelijk mee met verschillende CTF’s.

Capture the flags zijn gemeen goed on hackers en andere security professionals. Maar wat maakt het dat CTF’s zo populair zijn? Wat maakt een CTF een goede CTF en hoe maak je er dan een CTF? Deze vragen en meer zullen aan bod komen tijdens deze sessie om je van alles en nog wat te leren over Capture The Flags.

Locatie op kaart

Online

Meer in agenda

meer agendaitems