11 okt

Workshop | PvIB

Pen.test event

donderdag 11 oktober 2018
17:30 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

WIE WORDT IN 2018 DE BESTE HACKER BIJ HET PVIB?

Ook dit jaar gaan wij bij het PvIB op zoek naar de allerbeste hacker binnen de club, met als doel te komen tot een PvIB Capture The Flag (CTF) competitie. Wederom keert ook dit jaar het wedstrijdelement terug. Naast dat je je individueel kunt inschrijven, is er eveneens de mogelijkheid je in te schrijven als team van maximaal 5 personen.

Net als voorgaande jaren is het een BYOD event. Ons advies is om je apparatuur van te voren te voorzien van de meest recente patches, antivirus software en je hackerstoolkit. En verwijder al je persoonlijke en bedrijfsinformatie van je laptop.

Werk vanuit een sandbox omgeving en installeer een virtual machine met de allerlaatste kali linux distributie. Dit heeft alle gereedschappen in zich om de CTF te kunnen doen.

Onze CTF scenario creators zijn inmiddels alweer druk bezig om een set aan uitdagende scenario’s in elkaar te zetten.

Ook zijn de tafelcoaches inmiddels opgepept om er volop tegenaan te gaan om jullie als deelnemer te ondersteunen, daar waar nodig.

De avond wordt ingedeeld in diverse niveaus, te weten White belt (beginnersniveau), Orange belt (mediorniveau) en Black belt (seniorniveau).

Ons verzoek is om bij uw aanmelding het volgende aan te geven:

  • Je naam
  • Je PvIB nummer
  • Evt. de groepsnaam en wie hier allemaal inzit (en evt je icoontje)
  • Je pen.test ervarings niveau (toeschouwer, beginner, medior of senior dus zeer ervaren pen.tester)

Jij of je team zullen worden ingedeeld aan een tafel, en onder begeleiding van een coach diverse scenario’s met je eigen apparatuur onderzoeken.

Ook voor de niet-pentesters zijn er activiteiten. International Anti Crime Academy zal een mindsetsessie verzorgen, getiteld ‘Off-grid gaan hoe doe je dit?’.
Meer informatie volgt snel.

Wij hopen op een leerzame avond met een hoog fun gehalte..


Toegang voor studenten en leden is gratis.
​Niet leden betalen € 50,- excl. BTW.


Wie zijn onze sponsors:

Access42
Access42 is een onafhankelijke speler binnen de cybersecurity markt. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity, security monitoring, IT audit & compliancy, incident response, vulnerability management en penetratietesten. Naast onze cybersecurity diensten en managed dienstverlening bieden wij ook verschillende security trainingen, opleidingen en workshops. De kennis en kwaliteit van ons bedrijf en onze medewerkers op het gebied van mens, organisatie en techniek in combinatie met deze onafhankelijkheid onderscheidt ons van andere spelers op de markt. Think BIG. Secure the world.

EventInfra
Stichting EventInfra is een project dat is opgericht door leden van Stichting Bitlair, de hackerspace in Amersoort. EventInfra ondersteunt diverse EU-gebaseerde tech-events door het uitlenen van netwerkapparatuur (draadloos en vast).

International Anti Crime Academy

International Anti Crime Academy is gevestigd te Gilze-Rijen en is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut, gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen op het gebied van Open Source- & Social Media Intelligence. Daarnaast biedt IACA een erkende en geregistreerde opleiding aan op het gebied van Investigative OSINT, 'Registered Open Source Intelligence Analyst®'. Deze opleiding staat geregistreerd bij het CPION en SPEN. IACA beschikt over een onafhankelijke adviescommissie welke toezicht houdt op de actualiteit en toepasbaarheid van de opleiding in het werkveld. De opleiding wordt ook met regelmaat gevolgd door ethical hackers om in de informatiebehoefte te kunnen voorzien in de ‘Reconnaissance fase’. IACA beschikt over een in eigen beheer ontwikkelde OSINT-Database (OSIDATA®). OSIDATA® wordt dagelijks aangevuld met de nieuwste OSINT Tools, software, wizards en methodieken.

REQON Security

REQON Security is een bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietests en consultancy op gebied van IT-security. Met een specialisme in ethical hacking, digital forensics en malware analysis streven wij ernaar om uw cybersecurity op de meest efficiënte manier te verbeteren.

The S-Unit

The S-Unit staat voor het verbeteren van je verdediging door deze te confronteren met offensieve security. Via een penetratietest, code analyse en/of architecture review identificeren wij kwetsbaarheden en maken wij tastbaar hoe deze je organisatie kunnen beïnvloeden. Diepe technische kennis, dichte betrokkenheid met de security community en een gezonde dosis creativiteit maken elke S-Unit opdracht tot maatwerk. The S-Unit: start today, secure tomorrow.

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems