11 okt

Workshop | PvIB

Pen.test event

donderdag 11 oktober 2018
17:30 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

WIE WORDT IN 2018 DE BESTE HACKER BIJ HET PVIB?

Ook dit jaar gaan wij bij het PvIB op zoek naar de allerbeste hacker binnen de club, met als doel te komen tot een PvIB Capture The Flag (CTF) competitie. Wederom keert ook dit jaar het wedstrijdelement terug. Naast dat je je individueel kunt inschrijven, is er eveneens de mogelijkheid je in te schrijven als team van maximaal 5 personen.

Net als voorgaande jaren is het een BYOD event. Ons advies is om je apparatuur van te voren te voorzien van de meest recente patches, antivirus software en je hackerstoolkit. En verwijder al je persoonlijke en bedrijfsinformatie van je laptop.

Werk vanuit een sandbox omgeving en installeer een virtual machine met de allerlaatste kali linux distributie. Dit heeft alle gereedschappen in zich om de CTF te kunnen doen.

Onze CTF scenario creators zijn inmiddels alweer druk bezig om een set aan uitdagende scenario’s in elkaar te zetten.

Ook zijn de tafelcoaches inmiddels opgepept om er volop tegenaan te gaan om jullie als deelnemer te ondersteunen, daar waar nodig.

De avond wordt ingedeeld in diverse niveaus, te weten White belt (beginnersniveau), Orange belt (mediorniveau) en Black belt (seniorniveau).

Ons verzoek is om bij uw aanmelding het volgende aan te geven:

  • Je naam
  • Je PvIB nummer
  • Evt. de groepsnaam en wie hier allemaal inzit (en evt je icoontje)
  • Je pen.test ervarings niveau (toeschouwer, beginner, medior of senior dus zeer ervaren pen.tester)

Jij of je team zullen worden ingedeeld aan een tafel, en onder begeleiding van een coach diverse scenario’s met je eigen apparatuur onderzoeken.


Ook voor de niet-pentesters is er een waardevol programma samengesteld, te weten

'Cyber Threat Intelligence'
Zowel organisaties als individuen staan zelden stil bij hoeveel informatie ongewild naar de buitenwereld verdwijnt en in veel gevallen nooit meer ingetrokken kan worden.
Vijandige actoren weten als geen ander hoe deze informatie ingezet kan worden om een doelwit te compromitteren.
Threat Intelligence is een inlichtingendiscipline die zich bezig houdt met het verzamelen en analyseren van deze informatie om de eigen omgeving te beschermen.

In deze presentatie laat een CTI specialist van Rabobank jullie zien hoe Rabobank het dreigingslandschap analyseert en deze benut om de organisatierisico’s te verminderen.
Inlichtingenprocessen, dreigingsactoren, broninformatie, persoonlijke aanbevelingen en actuele voorbeeldonderzoeken zullen de revue passeren.

Wij hopen op een leerzame avond met een hoog fun gehalte.


Toegang voor studenten en leden is gratis.
​Niet leden betalen € 50,- excl. BTW.


Wie zijn onze sponsors:

Access42
Access42 is een onafhankelijke speler binnen de cybersecurity markt. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity, security monitoring, IT audit & compliancy, incident response, vulnerability management en penetratietesten. Naast onze cybersecurity diensten en managed dienstverlening bieden wij ook verschillende security trainingen, opleidingen en workshops. De kennis en kwaliteit van ons bedrijf en onze medewerkers op het gebied van mens, organisatie en techniek in combinatie met deze onafhankelijkheid onderscheidt ons van andere spelers op de markt. Think BIG. Secure the world.

EventInfra
Stichting EventInfra is een project dat is opgericht door leden van Stichting Bitlair, de hackerspace in Amersoort. EventInfra ondersteunt diverse EU-gebaseerde tech-events door het uitlenen van netwerkapparatuur (draadloos en vast).

REQON Security

REQON Security is een bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietests en consultancy op gebied van IT-security. Met een specialisme in ethical hacking, digital forensics en malware analysis streven wij ernaar om uw cybersecurity op de meest efficiënte manier te verbeteren.

The S-Unit

The S-Unit staat voor het verbeteren van je verdediging door deze te confronteren met offensieve security. Via een penetratietest, code analyse en/of architecture review identificeren wij kwetsbaarheden en maken wij tastbaar hoe deze je organisatie kunnen beïnvloeden. Diepe technische kennis, dichte betrokkenheid met de security community en een gezonde dosis creativiteit maken elke S-Unit opdracht tot maatwerk. The S-Unit: start today, secure tomorrow.

Tekkamaki

De wereld draait om informatie. Van bankgegevens tot persoonsinformatie, van bedrijfsprocessen tot het uitwisselen van data met externen. Informatiebeveiliging is dan ook van groot belang: In een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat is het des te belangrijker dat informatie alleen daar terecht komt waar het hoort.
Goede informatiebeveiliging is echter complex en de bijbehorende oplossingen zijn vaak lastig te gebruiken.
Tekkamaki gelooft in eenvoud en praktische toepasbaarheid: Door informatiebeveiliging eenvoudiger te maken en gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen te bieden wordt de wereld een stukje veiliger.
Kennisoverdracht is daar een belangrijk onderdeel van: Door onze kennis te delen met onze klanten zorgen we er voor dat deze beter in staat zijn om zelfstandig hun informatie te beheren en beschermen.

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Video


Meer in agenda

meer agendaitems