16 feb

PvIB

Rondetafel: Supply chain cyber risk

woensdag 16 februari 2022
19:00 tot 20:30

Online

Met de verregaande digitalisering nemen ook het aantal digitale samenwerkingen toe en worden organisaties meer afhankelijk van elkaar. Het is inmiddels niet ongewoon dat elke organisatie wel één of meerdere leveranciersketens heeft. Software as a Service (SAAS) heeft er daarnaast voor gezorgd zelfs de kleinste bedrijven inmiddels een digitale afhankelijkheid hebben. Voorbeelden zijn de office omgeving of je klantadministratie die je volledig in de cloud kan gebruiken. Maar wat gebeurt er nou als één van de leveranciers slachtoffer wordt van een hack en je kan niet meer bij je klantadministratie, of erger de hacker dreigt het te publiceren tenzij je betaalt? Hoe zorg je ervoor dat er voldoende garantie is dat de beveiliging op orde is bij de leverancier en is dan het invullen van een vragenlijst voldoende of moet er toch wat extra controles uitgevoerd worden?

Is het überhaupt bekend met welke toeleverancier er zaken wordt gedaan? En wie zijn dan de leveranciers van de leveranciers? Allemaal lastige vragen waar we in deze ronde tafel over in gesprek gaan.

Kelvin Rorive, de dagvoorzitter,  zal een aankondiging doen van een initiatief waarmee partijen samengebracht worden om de cyber weerbaarheid in de ketens te verhogen.

Vanuit TNO wordt onderzoek naar gedaan en wordt geprobeerd dit complexe ‘assurance’ vraagstuk op praktische manier toepasbaar te maken. André Smulders van TNO neemt jullie mee in de wereld van supply chain cyber risks en wat het omvat.

Daarnaast sluit ook Harry van der Wijk aan en deelt hij de aanpak van Ahold Delhaize hoe zij samen met de ketenpartners afspraken hebben gemaakt om cyberweerbaarheid te verhogen in de keten.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek om elkaars inzichten te delen.

De Webinar zal plaatsvinden vanuit een professionele studio. Deelname is gratis en na aanmelding ontvang je een link om deel te nemen.

Programma

19:00 uur Opening door de dagvoorzitter Kelvin Rorive
19:05 uur Presentatie André Smulders, TNO
19:35 uur Presentatie Harry van der Wijk, Ahold Delhaize
20:05 uur Discussie met deelnemers en sprekers o.l.v. Kelvin Rorive
20:30 uur Einde 

De sprekers

André Smulders
Als Strategisch Adviseur Cyber Security werk ik sinds 2005 bij TNO aan vraagstukken op het grensvlak van Techniek, Organisatie en Beleid. Dit doe ik in omgevingen waar Techniek vervlochten is geraakt met hoe organisaties werken. Die vervlechting vraagt ongemerkt steeds meer van gebruikers, bestuurders en diegenen die de techniek realiseren. Een van de aspecten is het kunnen omgaan met een genetwerkte realiteit die bijdraagt aan een toenemend aantal afhankelijkheden, toename in te betrekken stakeholders met hun eigen belangen en belevingswereld en een toename in complexiteit en daarmee samenhangende uitdaging om in control te komen en te blijven.

Harry van der Wijk, Ahold Delhaize
Harry van der Wijk is gericht op uitdagende projecten binnen IT Technologie, Informatiebeveiliging, Operationeel- en IT Risicomanagement. Hij is gespecialiseerd in ontwerp, implementatie en proactieve demonstratie van de effectiviteit van de belangrijkste IT-controles in lijn met industriestandaarden. Maar ook voor het creëren en up-to-date houden van één enkele bron van IT Control-informatie, waardoor tijd en geld wordt bespaard en inconsistenties in de rapportage worden voorkomen. Levering in plaats van beleidsvorming.

Locatie op kaart

Online

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems