7 dec

Rondetafel | PvIB

Kennissessie: Threat based resillience testing

woensdag 7 december 2022
18:15 tot 21:25

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Netherlands

We treffen allemaal securitymaatregelen om zoveel mogelijk beschermd te zijn tegen cyberdreigingen. Maar zijn deze maatregelen wel effectief? Houden deze maatregelen daadwerkelijk de cybercrimineel buiten? Door het uitvoeren van dreiging gebaseerde weerbaarheidstesten is het mogelijk een goed beeld te krijgen van de weerbaarheid van de organisatie tegen moderne cyberaanvallen.  Daarom wordt vanuit wet- en regelgeving dit middel steeds meer verplicht gesteld om dit regelmatig uit te voeren. Een mooi voorbeeld is het TIBER (Threat Intelligence Based Ethical Redteaming) programma van de DNB (de Nederlandsche Bank) die al sinds 2017 ervaring opdoet met het uitvoeren van dergelijke testen waaraan de Nederlandse banken vrijwillig meedoen. De resultaten van deze testen zijn zeer waardevol gebleken.

Maar wat is dan zo’n weerbaarheidstest en hoe zet je die op?   Daar gaan we het over hebben tijdens de kennissessie op 7 december. We hebben twee sprekers bereid gevonden die hun ervaringen willen delen bij het opzetten en uitvoeren van threat based resilience testen. Ramon van Ingen (DNB) is nauw betrokken geweest bij het opzetten van het TIBER programma en heeft meerdere TIBER oefeningen begeleid. Martin Koopmans heeft ervaring opgedaan bij het uitvoeren van deze testen.

Deze avond is interessant voor iedereen die overweegt om de effectiviteit van zijn cyberweerbaarheid te testen.

Programma

18:15 uur Inloop met broodjes
19:00 uur Opening door dagvoorzitter Kelvin Rorive
19:05 uur Presentatie Ramon van Ingen
20:00 uur Pauze
20:30 uur Presentatie Martin Koopmans
21:25 uur Afsluiting en borrel

Sprekers

Ramon van Ingen
Ramon van Ingen werkt sinds 2017 voor De Nederlandsche Bank in het Threat Intelligence Based Ethical Redteaming (TIBER) programma. Hij vervult de rol van TIBER test manager voor de vitale financiële kerninfrastructuur en heeft ruime ervaring in het begeleiden van threat based resilience testing.

Martin Koopmans
Martin Koopmans, voorafgaande zijn huidige functie - als CISO bij Waternet - is hij 8 jaar werkzaam geweest bij ING en verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van (regulatory) red teams waaronder TIBER maar ook CEBEST (Bank of England) en ICAST (Monetary Authority Singapore). Ook was zijn team betrokken in de “writers group” van het initiële TIBER framework.

Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 2 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven
  Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Netherlands

Meer in agenda

meer agendaitems