24 sep

Security Eco Systemen | PvIB

Best of breed security v.s. ECO Security oplossingen

dinsdag 24 september 2019
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

LET OP: DE DATUM IS GEWIJZIGD!
OORSPRONKELIJKE DATUM WAS 10 SEPTEMBER

Voor elke security uitdaging is er wel een leverancier met een oplossing. Het aantal oplossingen en leveranciers kan al snel oplopen tot enkele tientallen, zeker bij de wat grotere infrastructuren. Het voordeel is wel dat een oplossing relatief makkelijk vervangen kan worden door een beter alternatief. Het heeft ook nadelen. Het samenwerken tussen al deze verschillende oplossingen kan een uitdaging zijn. Nieuw ontdekte malware op de werkplek wil je automatisch tegenhouden op de mail-gateway. Maar het laten praten van de endpoint protectie met de Mail gateway is niet vanzelfsprekend wanneer het verschillende leveranciers zijn. Leveranciers zetten zwaar in op ECO security systemen waarbij integrale benadering van security key is. Moeten we nu gaan voor de beste point solutions van verschillende leveranciers of kiezen we voor optimale samenwerking bij één leverancier. Deze avond gaan we beide uitersten bespreken op basis van praktijkvoorbeelden.

Programma

18:15 Ontvangst met broodjes
19:00 Opening door dagvoorzitter
19:05 Hogere weerbaarheid met ICT diversiteit Henk Jan van der Molen, docent Security Academy
19:45 Beveiliging van het EcoSystem en meer door Emiel Stroeve - Rabobank
20:25 Pauze
20:45 Secure us to secure me - The importance of security collaboration to combat threats and lessen the impact of attacks across ecosystems door Jaco Jacobs, Security senior principal @ Accenture
21:30 Afsluiting en borrel

Uw sprekers
Henk Jan van der Molen
Ooit wel eens opgemerkt dat er voor bepaalde computersystemen veel meer malware in omloop is dan voor andere systemen? Waarom hebben zoveel cybercriminelen hun verdienmodel gericht op dezelfde software? In zijn presentatie geeft Henk-Jan van der Molen daarvoor een verklaring, door ICT netwerken te beschouwen als biotoop voor Malware. De verklaring verbindt Risicomanagement met Cyber Security, IT beleid van organisaties en de ontwikkelingen op cyber gebied.

Emiel Stroeve
Het beveiligen van uw Office365 kroonjuwelen is vaak een keuze tussen het beste van het ras en een ecosysteem. Wanneer Office365 wordt gebruikt als een SAAS-oplossing lijkt de keuze voor de geïntegreerde ecosysteembenadering voor de hand te liggen. Is het goed genoeg? Hoe zit het met de kroonjuwelen van zakelijke applicaties die integreren met Office365? Kan Microsoft de behoefte aan beveiligingssnelheid aan? De Rabobank loopt deze weg af en maakt nog steeds keuzes op dit gebied.

Emiel Stroeve werkt binnen de Rabobank in IT-infrastructuur als Service Owner Office 365. In die functie werkt de Rabobank wereldwijd aan Office 365. Momenteel betrokken bij het beveiligen, adopteren, besturen van KPI's en het aanmoedigen van het interne gebruik van de Office 365 kroonjuwelen.

Jaco Jacobs
Jaco leads the Security Domain Capability for Accenture Security in the Netherlands and leads the Accenture Enterprise Security Architecture Global Community of Practice. He has been a Security Professional since 1998 and has extensive experience in various Information Security disciplines. He is co-author of various books on Information Security Architecture. In addition, he is a certified SABSA Chartered Architect -Practitioner Level (SCP) and is a regular speaker at conferences, including the International Computer Security Symposium SABSA World Congress.

Locatie op kaart

Van der Valk hotel
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems