16 apr

Webinar | PvIB

Webinar: Oeps, gehackt door het Red Teaming .....

donderdag 16 april 2020
16:00 tot 17:45

Online

Gezien de bijzondere situatie die is ontstaan door COVID-19 en de positieve ervaring met het vorige online event is dit eveneens een online event.

‘Gelukkig’ ben je door je eigen Red Team gehackt of een Red Teaming service die je afneemt. Wat is een Red Team, wat zijn hierbij de spelregels. Wat levert het ons als organisatie eigenlijk op? Deze en andere aspecten komen deze middag aan bod. De sprekers nemen daarbij hun ervaringen met je door. Je krijgt hierbij een 'kijkje in de keuken’ en wellicht word je enthousiast om dit toe te passen binnen je organisatie. Deze sessie is online en middels de chatfunctie is interactie met de sprekers mogelijk.

Na inschrijving ontvang je een paar dagen voor het event een aparte email met aanvullende informatie hoe je kan deelnemen aan de live uitzending.

Wij hopen van harte je online te mogen ontmoeten.


Programma

16:00 Introductie door voorzitter Walter Leemhuis
16:05 ‘Met de voeten in de modder‘
door Stan Hegt, Outflank

Tijdens deze presentatie behandelt Stan het onderwerp red teaming “met de voeten in de modder”: geen blablabla en buzzwords, maar voorbeelden en inzichten uit de praktijk.

In circa 30 minuten presenteert Stan de de aanpak van red teaming, de bijbehorende valkuilen en geeft hij tips hoe je het red team en echte aanvallers lastig kunt maken. Maar vooral beantwoordt hij de vraag: hoe haal je nu écht waarde uit een red teaming oefening voor jouw organisatie?
16:45 Einde webcast
17:00 Introductie door voorzitter Walter Leemhuis
17:05 ‘Red teaming in enterprises, do's en don’t's en praktijkvoorbeelden’
door Kelvin Rorive, Rabobank

De Rabobank doet al sinds 2013 Red Team opdrachten. Van een klein team is het gegroeid tot een team van nu 8 personen.

Kelvin zal met zijn presentatie ingaan op het belang van Red Teaming en wat de effecten kunnen zijn voor de organisatie. Ook wordt er stilgestaan bij de voorwaarden voor Red Teaming en het verschil tussen het hebben van een intern Red Team en het inhuren van een Red Team.
17:45 Einde webcast


De sprekers

Stan Hegt

Wat begon als hobby op tienjarige leeftijd, groeide al snel uit tot Stan's werk: red teaming en ethisch hacken. Sinds 4 jaar werkt Stan voor Outflank - een specialistisch bedrijf dat is toegespitst op red teaming en daarnaast trainingen voor blue teams verzorgt. Tijdens deze "mooiste baan ter wereld" (aldus Stan) heeft hij digitaal in mogen breken op hele spannende plekken zoals grote banken, kerncentrales en waterzuiveringsbedrijven.

Stan is tevens erg actief in security research en het ontwikkelen van nieuwe tools en technieken voor red teaming. Hij heeft diverse kwetsbaarheden (CVE’s) in toonaangevende producten gepubliceerd, waaronder Microsoft Office en Windows. Stan heeft zijn research op internationale hackersconferenties mogen presenteren zoals Black Hat, DerbyCon en Troopers.

Kelvin Rorive

Kelvin MSc CISSP CISA CISM is al 20 jaar werkzaam in het vakgebied Informatiebeveiliging. Hij vervulde uiteenlopende opdrachten bij overwegend grote publieke en private organisaties, variërende van IT auditor, security architect en Security programma management. De laatste 7 jaar werkt Kelvin bij de Rabobank in vooral Operationele security afdelingen en heeft daar o.a. de verantwoordelijkheid gehad over het SOC. Kelvins huidige functie bij de Rabobank is Global Head Red Teaming en is daarnaast als Managing security expert ondersteunend aan de CISO. Vanuit deze positie daagt hij de organisatie continue uit door het uitvoeren van realistische cyber security aanvallen met als doel om de weerbaarheid voor moderne cyber aanvallen continue te verhogen.


Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 2 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
PvIB De webinar is gratis toegankelijk via webinars.pvib.nl (inloggegevens worden verstrekt)
Inschrijven
Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Enkele dagen voor het event ontvang je een aparte mail met aanvullende informatie
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Online

Meer in agenda

meer agendaitems