3 apr

Themabijeenkomst | PvIB

Themabijeenkomst Risk Management

woensdag 3 april 2024
18:00 tot 21:10

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Tijdens de themabijeenkomst over Risk Management staan een aantal hedendaagse vraagstukken centraal: geopolitieke ontwikkelingen en ESG. We hebben hiervoor sprekers gevonden met drie interessante presentaties.

Het eerste onderwerp van de avond is ESG en Duurzaamheidsrisico’s; Duurzaamheid, vaak geduid als ESG of environment, social en governance, is een onderwerp wat steeds hoger op de prioriteiten ladder staat in Nederland en daarbuiten. Welke ontwikkelingen zorgen voor het toenemende belang van het onderwerp? Waar bewegen de drie onderdelen environment, social en governance zich naar toe? Wat kan je ermee? Hoe organiseer je het? En welke impact heeft dit op data ontwikkelingen? Kortom, meer dan genoeg vragen om het onderwerp op de agenda te hebben.

In het kader van Geopolitieke ontwikkelingen en Risicomanagement zullen 2 onderwerpen besproken worden: DOSA en de Cybercheck; De toenemende digitalisering biedt voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Strategische en technologische afhankelijkheden in het digitale domein kunnen inmiddels ook de veiligheid, concurrentiepositie en democratische rechtstaat van landen onder druk zetten.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gaan in deze presentatie in op de Agenda Digitale Open Strategische Autonomie (DOSA) en de Cybercheck. Hoe gaan we als Nederland en EU slim om met afhankelijkheden en kansen in het digitale domein, op het moment dat geopolitieke spanningen toenemen? Als antwoord op die vraag heeft EZK afgelopen oktober de Agenda DOSA aan de Kamer gestuurd. EZK legt uit hoe de agenda tot stand is gekomen en welke prioriteiten het ziet voor de nabije toekomst.

Het omgaan met supply chain risico’s als gevolg van de inzet van producten en diensten uit landen met een offensief cyberprogramma is voor steeds meer organisaties een belangrijk vraagstuk geworden. Het NCSC, de AIVD, CIO-Rijk en de NCTV hebben daarom de Cybercheck opgesteld. Het NCSC licht in deze presentatie toe op welke wijze de Cybercheck organisaties handvatten biedt om mogelijke supply chain risico’s te inventariseren en hoe het uitvoeren van een gerichte aanvullende risicoanalyse organisaties kan helpen om deze supply chain risico’s te beheersen.

We kijken ernaar uit om deze actuele en belangrijke onderwerpen samen met jullie te bespreken!

Programma

18:00 uur Inloop met broodjes
19:00 uur Opening door de dagvoorzitter
19:05 uur ESG door Sander van Wijk
19:45 uur Pauze
20:05 uur Digitale Open Strategische Autonomie (DOSA) door Geert Bullens
20:40 uur Cybercheck door Larissa Kalle en Bart Snijdelaar
21:15 uur Afsluiting en borrel

Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vind je de actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvang je 2 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 60,-, incl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven
Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems