11 jun

Themabijeenkomst | PvIB

Themabijeenkomst: Secure Software Design en development in een agile omgeving

donderdag 11 juni 2020
16:00 tot 17:45

Online

Gezien de bijzondere situatie die is ontstaan door COVID-19 en de positieve ervaring met het vorige online event is dit eveneens een online event.

Op 11 juni 2020 nemen we je door middel van een tweetal Webinars mee in de wereld van Secure Software Design en Development in een Agile omgeving. Het is dé grote uitdaging om in (korte) sprints van het agile software ontwikkelproces ook informatiebeveiliging in te passen. Er is immers geen tijd om na iedere sprint uitgebreid stil te staan bij beveiligingseisen en de brede controles uit te voeren op de manier zoals dat gebruikelijk is bij een typische watervalaanpak. Hoe kunnen de beveiligingsorganisatie en de agile ontwikkelteams samen zorgen voor secure software bij agile werken?


De webinar is alleen toegankelijk voor leden PvIB


Programma

16:00

Introductie door voorzitter Bas Houtepen

16:05

‘Agile Security Management‘
door Carolien Glasbergen, Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP)

Tijdens deze presentatie behandelt Carolien het onderwerp Agile Security Management. ASM komt voort uit het manifest Grip of Secure Software Development (SSD) dat het CIP in 2015 samen met overheidsorganisaties en marktpartijen heeft opgesteld.

16:45

Einde webcast

17:00

Introductie door voorzitter Gerard de Weerd

17:05

‘Secure development: Het is een cultuur’
door Liesbeth Kempen, Kempen Security Management

Liesbeth vertelt wat er allemaal nodig is in een organisatie om secure development mogelijk te maken. Processen en cultuur moeten hand in hand gaan om software veilig genoeg te krijgen

17:45

Einde webcast


De sprekers

Carolien Glasbergen
Carolien is bedrijfskundige met lange en brede ervaring in het ICT landschap bij onder andere UWV als (project-) manager. Sinds twee jaar draagt zij haar redactionele en organisatorische steentje bij ten aanzien ethiek en secure software bij het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming.

Liesbeth Kempen
Liesbeth studeerde technische informatica aan de TU, was een bevlogen programmeur en ging daarna projecten en teams leiden omdat ze zag dat er een hoop verbetering mogelijk was. Over security is ze net zo enthousiast als over nieuwe software ontwikkelen en ze deelt graag haar ervaringen.

Locatie op kaart

Online

Meer in agenda

meer agendaitems