iB Magazine #3 is uit! 16 jun 2022

Deze derde uitgave van dit jaar biedt weer veel uiteenlopende artikelen.

Een goed begin is het halve werk en informatiebeveiliging begint bij het inkopen en aanbesteden van IT-oplossingen. Is de oplossing eenmaal operationeel, dan moet het wel worden onderhouden. Patchen dus, wie kent het niet. Maar hoe werkt dat bij OT-systemen in de watersector? En als er dan toch zwakke plekken in je systemen zitten en door buitenstaanders worden ontdekt, dan wil je dat als organisatie graag horen. Dus zorg je dat je op je website informatie geeft hoe je die informatie wilt ontvangen. De collega’s die de IT-oplossingen gebruiken moet je ook op weg helpen. Je moet ze daarbij de juiste omgeving bieden en je kunt meten of verschillende interventies het gewenste effect hebben. Tijdens het werken produceren die collega’s allemaal veel ongestructureerde data. Denk aan e-mails, audio- en videobestanden, maar ook allerhande tekstdocumenten met persoonsgegevens. In de financiële sector onderzoekt TNO of die data met machine learning kan worden gevonden en gelabeld (en beveiligd).

Dat en meer lees je in de nieuwste uitgave van iB-Magazine! Misschien heb je 'm al in je brievenbus ontvangen, en anders vind je hier de online uitgave.

Wist je trouwens dat je prijzen kunt winnen als je een artikel voor iB-Magazine schrijft? Ieder jaar kiest een onafhankelijke jury drie prijswinnaars uit en die worden goed beloond! Als je ook een idee hebt voor een artikel, maar niet zo goed weet hoe je moet beginnen met schrijven, neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht