iB-Magazine #4 ligt op jouw deurmat! 18 aug 2022

Als het goed is heb je ons nieuwste iB-Magazine rond 18 augustus in je brievenbus gekregen. Wellicht heb je 'm al even doorgebladerd en anders ligt ons mooie vakblad bij thuiskomst op je te wachten! Het voorwoord van ons magazine kopt dit keer: 'Geschiedenis schrijven'.  Want...

Platform voor InformatieBeveiliging (PvIB) bestaat 15 jaar! We kijken allemaal uit naar het lustrumcongres waar we samen terugblikken en vooruitkijken. Ben je nieuwsgierig hoe de wereld is veranderd in die 15 jaar? Lees dan de column van Lex, hij neemt ons mee in vogelvlucht naar diverse onderwerpen die we 15 geleden nog niet allemaal hadden voorzien. Een ander stuk geschiedenis kun je teruglezen in een artikel over het 10 jarige bestaan van het nationaal detectie netwerk (NDN), het detectienetwerk, waar de AIVD, de MIVD en het NCSC samenwerken.

Verder hebben we in dit magazine een artikel over risicomanagement van CoIT (denk om de hoofdletters, anders betekent het iets heel anders): het verschijnsel waarbij nieuwe informatietechnologie eerst in de consumentenmarkt wordt geadopteerd en daarna naar de zakelijke wereld migreert. Voor wie bezig is met websitebeveiliging of pentesten geeft het artikel van Maarten goede informatie over een specifieke aanvalsvorm: de host header injection. Je kunt er direct mee aan de slag. Er zijn nog veel meer interessante artikelen en columns te lezen in deze uitgave. We zijn 15 jaar jong en er is nog zoveel te ontdekken, vertellen en te schrijven dat we vol enthousiasme doorgaan naar het volgende lustrum!

Nicole van Deursen, hoofdredacteur iB-Magazine

>> >> Log in en lees iB4-2022 ook online!

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht