iB-Magazine #5 ligt op de deurmat! 14 okt 2022

Een van de leukste dingen van het voorwoord schrijven is het vinden van de samenhang tussen de ogenschijnlijk uiteenlopende artikelen die we elke keer weer aangeleverd krijgen. Synoniemen voor samenhang zijn context en kader.

Met alle verschillende perspectieven op ons vak en vaak uiteenlopende terminologie zijn het uiteindelijk de verschillen die ons verbinden.

Redactielid Lilian schrijft in deze uitgave een ode aan de context. Een deel van de context in ieders werk zijn de normen en kaders die wij als mensen aan elkaar stellen, waardoor wij samen de sterke schakels vormen. Daarover schrijft Lex Borger in zijn blog en wij als redactie in Achter het Nieuws.

Het derde artikel van TNO in de winnende iB-Magazine-artikel-van-het-jaar-2021-serie over SOC/CSIRT capabilities geeft weer meer inzicht in versterkende schakels. Een ander deel van onze context zit in de normen en kaders vanuit de Rijksoverheid. In deze uitgave maken we kennis met twee organisaties die een belangrijke rol spelen: Agentschap Telecom en ICTU. Vakgenoten helpen onze overheid ook waar ze kunnen.

Jeroen Gaiser schreef een artikel over hoe het kwam dat hij de cyberspiekbriefjes kon aanbieden aan de Tweede Kamer. Zo dragen we allemaal op onze eigen wijze bij aan het versterken van onze samenhang. Blijf vooral zo doorgaan iedereen: vier de verschillende perspectieven en zoek juist daarop de verbinding. We hebben elkaar allemaal nodig.

Nicole van Deursen, hoofdredacteur iB-Magazine

>> Log in en lees iB5-2022 ook online!

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht