IB magazine nr. 3 is verschenen! 27 jun 2021

De derde uitgave van iB-Magazine dit jaar staat in het teken van IoT.

Maria Genova schrijft hoeveel slimme apparaten eigenlijk slimme spionnen zijn. Hackers gluren mee in stofzuigers, niets blijft geheim. Maar wat te doen? Er is natuurlijk eerst ons eigen gedrag. Daarnaast is er de multidisciplinaire aanpak, waarbij IoT-projecten samenwerken met privacy- en security-afdelingen.
In dit nummer kun je ook lezen over richtlijnen rondom veilige IoT in het artikel van Rik van Dijk.
Bovendien kunnen we met Jurgen van de Vlugt filosoferen over de hele manier van denken over het ontwikkelen van nieuwe technologie zoals zelfrijdende auto’s en de mens-machine verhouding.

Heb je niet veel met IoT, dan hebben we ook veel andere artikelen. Gert Kogenhop geeft handvatten voor het uitvoeren van een BIA. En wist je al dat de Universiteit Twente een nieuw cybersecurity onderzoekscentrum heeft opgericht? Een boekbespreking over organisatieverandering beschrijft wat we allemaal wel kennen: gedoe! En hoofdredacteur Nicole van Deursen beantwoordt de vraag of er aantoonbaar nut is van gesimuleerde phishing campagnes.

Er is deze keer ook een grote onthulling. Trouwe lezers was het al opgevallen: de column The Attributer die tien jaar lang in ons magazine verscheen, is gestopt. Wie was toch The Attributer waarvan de identiteit nog beter geheim werd gehouden dan een wachtwoord? Chris de Vries onthult het in een sympathiek interview.

Veel leesplezier gewenst!

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht