IB magazine nummer 1-2024 is verschenen! 14 mrt 2024

Bij doorbladeren van dit magazine ervaar je wellicht de dominante linker hersenhelft (lineair denken, neurotypisch) bij het merendeel van de auteurs in onderwerpen als: awarenessmeting onderwijs & onderzoek, de NIS2-richtlijn, BIO, Incident response en ICT en Recht.

Nadere beschouwing toont ons ook de werking van de rechter hersenhelft (conceptueel denken, neurodivergent) in toevoegingen zoals: Connect2Trust Foundation, culturele verschillen bij NIS2, Chief INsecurity officer, non-lineaire cyberwetgeving, massa-opinie en het begrip ethische discussie. Niet alleen door neurodivergente persoonlijkheden, ook neurotypische personen kunnen dat, en omgekeerd.

In dit nummer spreiden wij ons vangnet wijd. In komende uitgaven van 2024 willen wij verdiepend ingaan op: Artificial Intelligence, Onderwijs & Onderzoek, Supply Chain en Quantum Computing. Voor 2025 staan thema’s als Business Continuity, Security (Auditing), Architecture, Hacking en Privacy gepland.

Wij zoeken het contact en interactie met jullie. Dus de oproep om artikelbijdragen, hoe eerder jouw aanmelding, des te eerder je aan de slag kunt en hoe meer tijd voor een hoogwaardige bijdrage aan ons magazine (door ons en voor ons). Ik vraag aandacht voor het artikelen jaaroverzicht 2023; doe suggesties voor de prijs van de ‘beste 3 artikelen van 2023’. Deelnemen in de jury kan ook, laat het ons weten! Wij zoeken kandidaten.

Dacht ik eind 2023 dat het door de feestdagen moeizaam zou worden het eerste nummer te vullen, de werkelijkheid bleek positiever. Uitgave iB-1 liep onverwacht snel vol. Dank daarvoor aan de auteurs. We hopen op een succesvol 2024 met jullie actieve participatie!
 

Chris de Vries, hoofdredacteur

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht