iB Magazine nummer 2 met thema Human Capital is uit! 14 apr 2022

Net voor het paasweekend ligt iB Magazine 2-2022 op de deurmat van onze leden! Dit keer een speciale uitgave over Human Capital.

Informatiebeveiliging begint vaak met het identificeren van de ‘kroonjuwelen’ van de organisatie. Gek genoeg bedoelt men dan de informatie en systemen die het meest belangrijk zijn. Maar informatie en instellingen kun je kopiëren en de kopie kun je (als het goed is) weer terugzetten in systemen die op hun beurt vaak wel vervangbaar zijn. De echte kroonjuwelen van een organisatie zijn wij: mensen. Mensen die uniek zijn, met onze eigen specifieke inzichten en eigenaardigheden. Zonder ons valt alles stil en van ons kun je geen kloon in de kluis leggen als back-up. Dit themanummer gaat over ons. We gaan bijvoorbeeld in op hoe werkgevers naar ons zoeken. Verder kijken we naar de competenties die van ons worden verwacht. Bovendien zijn veel van ons zo gedreven dat we ons ook in onze vrije tijd vol passie inzetten voor een veiliger wereld. Daar hoef je geen superheld voor te zijn, ook kleinschalige initiatieven kunnen enorme impact hebben.

In deze uitgave vind je ook artikelen over bewustwording en gedragsverandering, dat blijft altijd een actueel mensen-thema. Onze vaste rubrieken en columns zijn er natuurlijk ook, uitgebreid met twee fantastische nieuwe columnisten: Dimitri en Martijn. Veel plezier met lezen en vergeet niet dat ook jij artikelen voor ons blad kunt schrijven! >> Log in en lees iB Magazine ook online

Nicole van Deursen, hoofdredacteur

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht