IB Magazine nummer 3 is uit! 16 jun 2023

Sinds 16 juni ligt IB3 op de deurmat van onze leden!

Hierin schrijft Dimitri van Zantvliet een interessante column over onder andere de paper ‘Ethics of Decentralized Social Technologies (DST): lessons from …’, waarin de auteurs de radicale technologische versnelling beschrijven en de uitdaging die dat voor onze samenleving betekent.

Niet alleen in die column word je tot activiteit, zo niet eigen-ondernemerschap opgeroepen. Ook André Beerten roept nogmaals op om op zijn artikelen te reageren, mee te denken en positief kritisch te zijn. ‘Wat is dat met jullie, is de waarheid te pijnlijk of zijn jullie te lui om te reageren op mijn fouten en ongenuanceerde mening?’, luidt zijn hartenkreet.

Meedenken en -doen wordt ook gepropageerd door ons bestuur en dat wordt uitstekend verwoord door Evert van Zanten in zijn bestuursblog in dit magazine.

Lex Borger breekt een lans voor de samenhang tussen: ‘people, processes & technology’ dat sterk doet denken aan de begrippen ‘people, planet & profit’. Hij geeft een beeld van de versnelling in technologische ontwikkelingen op basis van geluids- & beelddragers en vat een en ander krachtig samen: ‘Investeer in het gedegen bewustzijn van mensen en het implementeren van veilige processen. Maar houd ook in de gaten waar techniek zijn eigen gang lijkt te kunnen gaan, los van mensen en processen.”

Kortom, een magazine vol interessante artikelen van betrokken auteurs die uitnodigen tot interactie en samenspraak. Laat deze kans niet liggen! Veel leesplezier!

PS: het magazine online lezen? 

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht