IB Magazine nummer 4 is verschenen! 17 aug 2023

Het is telkens een verrassing voor de redactie hoe het samenkomen van nieuw(tje)s, visies, standpunten en dus mensen een nieuw en, naar ons vertrouwen, lezenswaardig blad het licht laat zien. Maar het is weer gelukt: IB4 ligt sinds half augustus op de deurmat van onze leden!

In IB Magazine nummer 4 presenteert het aangetreden bestuurslid Judith Unk zich als de nieuwe penningmeester. Als ervaren (kascommissie)lid zal zij een betekenisvolle bijdrage leveren aan onze vereniging.

Aan het andere einde van de ervarings-dichotomie zien we vervolgens hoe Luiza Atas aan het woord komt over haar stage-ervaring. Luiza studeert Integrale Veiligheidskunde aan de Avans Hogeschool en motiveert haar studie- en beroepskeuze. Het is goed te zien met welke ‘Sturm und Drang’-kracht ze een start maakt met haar carrière. Jullie zullen vaker stagiairs aan het woord zien komen: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Het eerste inhoudelijke artikel komt van ICTRecht waarin de wereld van ‘ransomware’ doorkruist wordt. Een nachtmerrieachtige realiteit, die onder andere ingaat op: wat het is, hoe je ertegen te beschermen, het doen van aangifte, de meldplichten tot en met de (illusie van?) verzekering.

Rachel Marbus kijkt om. Zij weet dat de AVG vijf jaar oud is. En om dit te vieren heeft zij een menu samengesteld met vijf uitsmijters. Laat het jullie smaken!

Nu wij het toch over uitsmijters hebben, in ‘Achter Het Nieuws’ gaat het dit keer over de moedige houding van de Autoriteit Persoonsgegevens, die haar eigen incidenten in het jaarverslag vermeldt. Zij is daardoor niet alleen een autoriteit, die het als plicht ziet Open & Transparant te zijn, maar ook een voorbeeld voor menigeen.

Als toetje bevelen we je de column van Dimitri van Zandvliet van harte aan. Zijn gedachten over CISCA, de authentiek communicerende firewall, zet je aan het denken. Voor wie de jaren van de wijsheid heeft bereikt (en dus de avonturen van Pipo de Clown kent), lijkt het ons aardig de blog van Robert Metsemaker er naast te zetten en de verschillen en overeenkomsten te zoeken tussen beide auteurs en hun onderwerp.

Kortom, een magazine vol interessante artikelen! Veel leesplezier!

PS: het magazine online lezen kan ook 

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht