IB Magazine nummer 5 is uit! 12 okt 2023

Voor de meesten van ons is de vakantie weer voorbij. Sommigen hebben deze zomer kunnen genieten van mooi weer, maar anderen hebben bar slecht weer over zich heen gekregen. Zo hoop ik dat je niet in Noord-Italië was toen hagel- en onweersbuien het land teisterden.

De vakantie hoort altijd een periode te zijn van tot rust komen, bezinning, genieten van het mooie dat we om ons heen waarnemen. En na de vakantie is het weer werken, wellicht stressen en van hot naar … ja, eigenlijk waarnaartoe rennen? Om deze sleur nog even uit te stellen adviseer ik je deze uitgave van IB Magazine aandachtig te lezen.

Vanuit BDO is er een NIS2-overzichtsartikel geschreven. In het komende jaar zal hier weer de nodige aandacht aan besteed worden en zullen organisaties hun beleid moeten aanscherpen. André Beerten heeft het over eigenaarschap en dan met name het opsporen van risico’s en daar op de juiste manier over communiceren. Met zijn bekende directheid spoort hij jou als lezer aan de handschoen op te pakken en met elkaar en met hem van gedachten te wisselen over ons mooie vak en de daarbij
behorende verantwoordelijkheden.

Dimitri van Zantvliet gaat in zijn blog even terug in de tijd en bespreekt het ontstaan van de functie van Change Agent, terwijl Abel Hoogeveen filosofeert over wie eigenlijk de in de mode zijnde GPT-modellen bezit. Dat artikel maakt duidelijk dat technologische innovatie bijna altijd gelijk opgaat met juridische consequenties.

Artikelen die stuk voor stuk stimuleren weer met frisse zin aan het werk te gaan: aan het eind van de zomer met aan de horizon alweer het begin van de herfst. Ook als redactieleden zijn of komen we binnenkort weer terug van vakantie. We hebben dit jaar nog één uitgave te gaan en we bestuderen al hoe we 2024 zullen gaan aanpakken. Meer daarover in de laatste uitgave van dit jaar.

Als blogschrijvers, auteurs en redacteuren blijven we altijd nieuwsgierig naar jullie reacties op onze artikelen en de onderwerpen die we behandelen in het magazine. We nodigen je daarom uit om ons te schrijven, te mailen of commentaar te leveren via LinkedIn. Verbetering en verdere professionalisering van het magazine staat niet alleen op het wenslijstje van het PvIB-bestuur, maar ook op dat van ons en van de auteurs die voor jullie en ons schrijven.

Schrijf dus ook eens, al is het een vakantiekaartje!

Chris de Vries

Veel leesplezier!
Je kunt IB 5-2023 ook online lezen.

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht