iB Magazine nummer 5 - Privacy Special - is uit! 18 okt 2021

"Drie jaar geleden werd met de AVG privacy echt een begrip. Alle echte gekkies onder ons roepen natuurlijk meteen: ‘Ja, maar daarvoor hadden we ook al wetgeving die daarover ging’, dat klopt natuurlijk maar de AVG zorgde voor een heus WK-effect; opeens hadden we miljoenen bondscoaches langs de lijn. ...

"We horen allemaal op regelmatige basis ‘Dat mag niet van de AVG’ of juist ‘Dat moet van de AVG’. Laten we met deze special nog eens benadrukken dat de AVG vooral bedoeld is voor passende maatregelen en welke dat dat zijn, is per vraagstuk en situatie verschillend, maar in ieder geval nooit ‘omdat het handig is’. Laura de Vries schrijft hierover een duidelijk stuk.

Wat heeft drie jaar AVG jou daadwerkelijk gebracht en misschien juist wel gekost? Nico Mookhoek blikt terug op de afgelopen jaren en onze vaste redacteurs neemt mee in hun persoonlijke ervaringen. Laat je ook vooral in deze uitgave weer eens bijpraten over de AVG en do’s en don’ts.
Niet alleen de AVG staat centraal, maar ook gerelateerde vraagstukken over bijvoorbeeld de eindeloze mogelijkheden van het verwerken van data en de overlap van informatiebeveiliging en bescherming van (persoons)gegevens. Geschreven door experts uit het veld, die dagelijks te maken hebben met diverse vraagstukken.

Dus als je ook een vraag hebt, lees in ieder geval dit iB5-Magazine door en wellicht wordt jouw vraag al beantwoord. Benader gerust onze auteurs als er daarna nog vragen zijn.

Het was ons weer een genoegen om met zoveel talent een special te maken. Wij hopen dat je het met evenzoveel genoegen zult lezen."

Gasthoofdredacteuren: Bianca Brooijmans en Rachel Marbus

>> Haal meer uit je lidmaatschap! Log in en bekijk en lees de artikelen in iB 5 - de privacy special

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht