iB Magazine nummer 6 is verschenen! 22 dec 2021

Aan het einde van het jaar lijkt het vaak alsof we druk zijn met te veel verschillende dingen. Ik zie het ook in deze uitgave, we vliegen van een onderwerp als ransomware naar AI en van crisisoefening naar honeypots.

Intussen moeten we onze medemensen blijven stimuleren om verantwoordelijk om te gaan met ICT-middelen en moeten we ze enthousiast maken voor onze regels en adviezen. Maar hoe blijven we zelf enthousiast als de druk hoog is en juist de feestdagen vaak worden overschaduwd door incidenten?

Humor is een goed wapen tegen stress en beroepshumor versterkt zelfs de onderliggende band van collega’s. Humor is vaak gebaseerd op ellende, en dat is ook terug te zien in cartoons, gedichten, en grappen die met ons vak te maken hebben. Het gedicht rechts, van Kenn Nesbitt past wel bij een Nederlandse decembermaand. Ik zie voor me dat je je collega’s of familie een passwordmanager cadeau geeft, met een chocoladeletter P erbij en dit gedicht. Ik wens jullie veilige feestdagen toe.

Nicole van Deursen, hoofredacteur iB Magazine

Het iB Magazine (nummer 6, 2021)  is inmiddels op de deurmat gevallen van onze leden. Je kunt iB6-2021 ook digitaal bekijken. >> Log in.

We wensen je veel leesplezier!

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht