iB4-2021 is uit! 23 aug 2021

Dit fonkelnieuwe nummer van iB Magazine viel net voor het weekend op de deurmat van onze abonnees. Met interessante artikelen, columns en blogs! Al een beetje doorgebladerd of een artikel gelezen?

In deze uitgave legt TNO uit waar het Europese innovatieproject SOCCRATES aan werkt. In dit consortium ontwikkelt men een platform voor het automatisch detecteren, analyseren en reageren op dreigingen, aanvallen, kwetsbaarheden, changes en nieuwe systemen. Totdat zo’n alles-in-een-platform bestaat doen we ons werk met mensen en met de informatie die we krijgen uit onze bestaande professionele groepen voor informatiedeling. In het interview met het NCSC wordt daarom ingegaan op de bestaande en toekomstige mogelijkheden voor het delen van dreigingsinformatie met vitale en niet-vitale organisaties.

Maar ons eigen magazine is ook een goede bron voor waarschuwingen en handelingsperspectief. Lees hoe we onze website kunnen beschermen tegen java-script aanvallen door derden (p. 8) of hoe we access management kunnen inrichten (p. 12). Verder gaat de redactie gaat in op de privacy problemen met Google Workspace Education in Achter het Nieuws.

Deze artikelen warmen ons alvast op voor het volgende iB-magazine (iB-5) dat weer een privacy themanummer wordt!

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht