Terugblik event 10 februari over OT security 12 feb 2022

10 Februari stond in het teken van de security van operationele technologie (OT). Zo’n 140 geïnteresseerden hebben deelgenomen aan deze sessie die via teams is geweest.

Voor de sessie 'OT security: Digitale veiligheid kritieke infrastructuur' zijn we op zoek gegaan naar een spreker die zich dagelijks met het beveiligen van OT bezighoudt én een spreker die zicht heeft op het dreigingslandschap rondom OT. Deze sprekers hebben we zeker gevonden!

Vanuit Enexis (een netbeheerder met 2,7 miljoen klanten) is Philip Westbroek bereid gevonden om zijn kennis en ervaring met ons te delen. Hij nam ons mee in het verschil tussen het beveiligen van IT en OT, gaf aan wat toenemende digitalisering praktisch betekent voor de OT van een netbeheerder en deelde praktische tips voor het beveiligen van je OT.

Vervolgens kwam Ivan Flos aan het woord. Ivan werkt als dreigingsanalyst binnen het NCSC en binnen het NVSC richt Ivan zich specifiek op dreigingen gericht op OT.
In zijn presentatie kwamen het dreigingslandschap voor OT uitgebreid aan de orde. Wat betekent deze dreiging voor de wereld en voor Nederland en over welke actoren en welke malware hebben we het hier. Tot slot eindigde Ivan met onderwerpen die we zeker in de toekomt moeten monitoren.

Al met al een leerzame sessie, dit keer nog via teams maar hopelijk kunnen we in de komende weken ook fysiek elkaar weer treffen.

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht