Terugblik event 16 februari over supply chain cyber risk 17 feb 2022

Woensdagavond 16 februari hebben we een rondetafel evenement gehad over het onderwerp ‘Supply chain cyber risk’. Een onderwerp dat velen van ons bezighoudt, omdat we van steeds meer partijen afhankelijk zijn, die van invloed zijn op de dienstverlening. 

De centrale vraag aan tafel was hoe we vanuit een cybersecurity perspectief die keten van (toe)leveranciers onder controle houden.

Daarvoor hadden we Andre Smulders van TNO aan tafel die vertelde over de complexiteit van de keten en dat de traditionele benadering om controle te houden op je security risico’s niet meer haalbaar is. Een ander werkwijze is dan nodig.

Ook zaten aan tafel Harry van der Wijk en Kenney den Hollander, beide van Ahold Delhaize. Zij deelden hun aanpak hoe zij de voedselketen beter kunnen garanderen door cybersecurity gezamenlijk met alle ketenpartners te verbeteren.

Aan tafel hebben we daar uitgebreid over gesproken en de ruim 180 online deelnemers hebben intensief meegedaan aan de discussie.  Het was duidelijk dat het een onderwerp is wat meer gaat terugkomen op de agenda van het PvIB. Er is nog genoeg te doen en te bespreken...

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht