Terugblik op Jong PvIB 'Kijkje in de keuken bij AvL' 11 mei 2023

Op woensdag 26 april vond het tweede 'Kijkje in de Keuken' bijeenkomst Jong PvIB plaats in het Antoni van Leeuwenhoek. Op het eerste gezicht een onverwachtse combinatie, want wat heeft een ziekenhuis te maken met informatiebeveiliging? Meer dan iedereen had verwacht…

De bijeenkomst begon met een goed verzorgde lunch, gevolgd door presentaties van een Medisch Informaticus, een Teamleider van de Poliklinieken en tot slot de CISO, waarin zij ons meenamen in de wereld van informatiebeveiliging binnen het ziekenhuis. Iedere spreker vertelde vanuit zijn eigen rol over de aspecten van informatiebeveiliging die in zijn dagelijkse werkzaamheden voorkomen. 

De presentaties waren zeer interactief en gaven een goed beeld van hoe informatiebeveiliging binnen het ziekenhuis is ingericht en wat daarbij komt kijken. Na de presentaties volgde twee rondleidingen, waarbij de groep door de poliklinieken werd geleid en een bezoek werd gebracht aan de afdeling Radiotherapie waar verschillende bestralingstoestellen werden bezichtigd. 

Na de rondleidingen werd de avond gezellig afgesloten met een borrel. Dit was een fijne gelegenheid om ervaringen te delen, na te praten en om elkaar beter te leren kennen. De bijeenkomst is zeer goed ontvangen en bood de deelnemers een unieke kans om achter de schermen te kijken en inzicht te krijgen in de wereld van informatiebeveiliging binnen het Antoni van Leeuwenhoek. 

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht