Vernieuwde inschrijfprocedure bijeenkomsten 15 feb 2020

Al jaren ben je het gewend. Bij aankomst bij een PvIB evenement even je handtekening zetten voor aanwezigheid en bij vertrek je even afmelden met een handtekening. Met dit systeem konden we jou een email sturen met daarin de verdiende PE punten.

Het PvIB heeft besloten om dit systeem te moderniseren.

Per 20 februari wordt de nieuwe procedure en techniek in werking gesteld.

De procedure is als volgt:

 1. Via de website schrijf je je in voor een evenement, nadat je bent ingelogd, zoals altijd.

 2. Je krijgt na inschrijving direct een bevestigingsemail met daarin een QR code. Dit is de enige bevestiging die je ontvangt. Er wordt dus geen aparte bevestigingsmail meer verstuurd een week voor het evenement.

 3. De QR code moet je laten scannen bij binnenkomst waarna je je naambadge ontvangt.

 4. Bij vertrek dien je de QR code opnieuw te laten scannen. Dit kan alleen na afloop van het evenement.

 5. Bij uitscannen worden automatisch de PE punten gekoppeld aan het evenement die je hebt bezocht onder ‘Mijn evenementen’ op de website

 6. Je krijgt een aparte email met toewijzing van PE punten. Eventueel kan je ook een schermafdruk van jouw bezochte event gebruiken als bewijs. Net als voorheen dien je de PE punten zelf op te voeren bij de certificerende partijen.

Goed om te weten

Onder ‘Mijn evenementen’ heb je een overzicht van al je bezochte evenementen na 20 februari 2020.

 • De pagina 'Mijn evenementen' vind je als je bent ingelogt op de website via https://www.pvib.nl/profiel/. Nadat je bent ingelogd kom je op ‘Mijn Profiel’. Hier zie je een overzicht van de evenementen waaraan je hebt deelgenomen.
 • Je kunt je eenvoudig uitschrijven via ‘Mijn evenementen’. Dit kan tot een uur voor het evenement. Dat voorkomt de no-show boete van € 35,-.
 • Iedereen die zich al heeft ingeschreven voor een evenement krijgt na 20 februari een bevestigingsemail met daarin de QR code voor dat evenement. Bewaar die dus goed!
 • Zorg er dan voor dat je je QR code (op papier of op telefoon) bij de hand hebt. Dit voorkomt wachtrijen.
 • Weet je niet meer wat je inloggegevens zijn of lukt het niet om in te loggen, stuur dan een mail aan secretariaat@pvib.nl. Zij zullen het voor je oplossen.


Het eerste evenement waar we dit in de praktijk gaan testen is de bijeenkomst van 10 maart over ’Awareness; de stand van zaken en mogelijkheden‘. We hebben het nieuwe systeem goed getest. Toch is het altijd spannend hoe en of het systeem werkt in de praktijk. We doen ons uiterste best om het soepel te laten verlopen. Feedback is zeer gewenst en we rekenen op jullie medewerking.

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht