Waar staat de commissie Young Professionals voor? Een vraaggesprek 18 mei 2021

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 april namen we online afscheid van twee commissievoorzitters (tevens bestuursleden). Henk Brandon vertelde al eerder over de PR en Communicatie commissie. Nu een vraaggesprek met Lodewiek Jansen, commissie Young Professionals.

Allereerst: waar staat de cie.Young Professionals voor?
“De commissie organiseert laagdrempelige activiteiten voor starters binnen de informatiebeveiliging. Zij maken zo op een leuke manier kennis met diverse onderwerpen én bouwen een netwerk op. Het is leuk en concreet werk. Samen met de commissieleden die in verschillende omgevingen werken is het gelukt om bijzondere activiteiten te organiseren op unieke locaties”.

Je hebt ervoor gekozen om te stoppen met je actieve lidmaatschap. Ben je niet ‘young’ meer?
“Haha, nee hoor, maar op een gegeven moment is het mooi geweest en is het tijd om iemand anders de uitdaging te gunnen."

Hoe ben je zo in deze functie gerold?
"Tien jaar geleden ben ik begonnen als commissielid door eens een vergadering bij te wonen en om te vertellen wat ik als starter interessante onderwerpen vond. Na 5 jaar werd ik voorzitter. Kort daarna werden de commissievoorzitters onderdeel van het bestuur om zo de communicatielijnen kort te houden."

Kost veel tijd zeker? 
"Dat valt wel mee. Ik dacht eerst dat het moeilijk zou zijn om mensen te enthousiasmeren om zich voor de YP’s in te zetten. Dat bleek dus een misverstand. Ik was juist iedere keer verrast hoe bereidwillig de meeste mensen zijn om iets te organiseren voor YPs en hen te vertellen over hun vakgebied!. Zelf kostte het mij ongeveer 1 à 2 uur per week; afhankelijk of er een event gepland stond in die week."

Als commissievoorzitter maak je ook deel uit van het landelijk bestuur. Hoe was dat voor jou?
“De directe koppeling met het bestuur zorgt voor direct contact met de commissie en maakt het mogelijk onderwerpen die binnen het bestuur spelen te snel ‘vertalen’ naar de commissie en vice versa. Daarnaast heb ik persoonlijk veel geleerd over het reilen en zeilen van de vereniging”.

Tot slot: wat wil je nog aan je opvolger ‘meegeven’?
"Laat je vooral niet afschrikken door de woorden bestuurslid en voorzitter. Je doet het samen met een groep vrijwilligers. Het is een mooie kans om veel te leren en nieuwe mensen te ontmoeten."

meer nieuws

naar het nieuwsoverzicht