12 nov

Themabijeenkomst | PvIB

Informatiebeveiliging in het MKB

dinsdag 12 november 2019
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Het ongehinderd uitvoeren van de bedrijfsprocessen is voor het MKB zeker zo belangrijk als voor de grote ondernemingen. Wellicht is betrouwbare informatie voor een klein bedrijf wel veel belangrijker. Een cryptovirus of slimme hack kan immers de primaire processen stilleggen. De ondernemer is 'van nature' risico-bewust, maar geldt dit ook voor dergelijke minder digitale risico's die minder zichtbaar zijn?

Deze avond hebben we sprekers die bekend zijn met het MKB. Aan de hand van 3 verhalen willen we te weten komen hoe bewust het is van het risico en hoe het omgaat met informatiebeveiliging.

- Denken zij net als wij in ISMSen, spreadsheets,procedures en normen of moet dit anders worden aangepakt?
- Hoe staat het MKB ervoor qua informatiebeveiliging?
- Wat wordt er gedaan om het MKB beter bestand te maken tegen cyberdreigingen?

Wíj hebben geen idee, onze sprekers ongetwijfeld wel!

Programma

18:15 Ontvangst met broodjes
18:45 Opening door dagvoorzitter Pim van den Hoff
18:50 Spreker 1: Rajko Smaak, Digital Trust Center - Awareness in het MKB
19:35 Spreker 2: Rick van der Kleij - Cybercrime? daarvoor is mijn bedrijf te klein
20:20 Pauze
20:45 Spreker 3: Rijk Prosman, Aspect ICT - Verslag uit de dagelijkse MKB-praktijk van een ervaringsdeskundige
21:30 Afsluiting en borrel

Uw sprekers

Rajko Smaak
Rajko Smaak, werkzaam bij het Digital Trust Center als relatiemanager. Het DTC zet zich in voor niet vitale ondernemers en bedrijven om hen in staat te stellen zichzelf weerbaar te maken tegen cyberdreigingen. Het gaat bij de doelgroep van 1,7 miljoen bedrijven niet alleen om veel bedrijven, maar ook om bedrijven verschillend in bewustzijn, kennisniveau en bereidheid om te investeren in cyberweerbaarheid. Het DTC heeft de eerste stappen gezet. De koers is helder: Bevorderen van veilig digitaal ondernemen door middel van nauwe samenwerking met aangesloten partners.

Rick van der Kleij
Rick is ‘Senior Research Scientist Behavioural and Societal Sciences’ bij TNO en aan de Haagse Hogeschool. Zegt Rick: my primary interest lies in applying science based solutions to human factors issues in work and organizational settings. I have extensive knowledge about team work in distributed settings and crisis management situations . My current work at TNO focuses on the application of this knowledge to enhance the performance of teams and groups that are professionally involved in cybersecurity. My work at The Hague University of Applied Sciences focusses on improving the cyber resilience of small and medium sized firms (SMEs) from a social sciences point of view. These firms often do not have the capacity to respond adequately to cyber incidents. I hope to find out how small and medium sized firms can become more digital resilient at the organizational level. Hence, I want to find out how these firms can become better at Recognizing, Reducing the impact, Responding and Recovering (4R) from Cyber incidents through interventions aimed at cyber behaviors of employees.

Rijk Prosman
Rijk Prosman is een ‘IT en Security Consultant’ bij Aspect ICT, een dienstverlener die voornamelijk actief is in het MKB. Afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een praktische professional met ervaring in zowel het MKB als Enterprise omgevingen. Bij implementatie van informatiebeveiliging gaat het wat hem betreft niet om de norm als doel, maar vooral als middel. En zeker in het MKB is het altijd zoeken naar de juiste balans tussen werkbaarheid, veiligheid, nut en noodzaak.


Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 3 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Documenten


Fotoalbum


Meer in agenda

meer agendaitems