4 apr

CISO bijeenkomst | PvIB

CISO-21: in discussie over de AVG

woensdag 4 april 2018
16:00 tot 18:45

BOVAG huis
Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik, Nederland

VOOR DEZE BIJEENKOMST ZIJN GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR

In mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht in de gehele Europese Unie. Inhoudelijk is er geen hele grote verandering ten opzichte van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Echter, de AVG vereist een veel betere verantwoording van gegevensverwerkingen. Zo moeten organisaties de rechtmatigheid van al hun verwerkingen kunnen onderbouwen. Dit is een hele klus en de praktijk is weerbarstig. Omdat de AVG veel open normen bevat, is het niet altijd duidelijk hoe bepalingen uit de AVG moeten worden uitgelegd. Dit vergt goede afwegingen waarbij redelijkheid, billijkheid en proportionaliteit in ogenschouw mogen worden genomen, maar waarbij het belang van de betrokkene niet uit het oog mag worden verloren. Met nog minder dan 2 maanden te gaan staan we stil bij de zaken die instellingen en bedrijven in Nederland hebben bezig gehouden of nog bezig houden.

Voor deze bijeenkomst hebben we Bart Jacobs bereid gevonden om hierover met u in discussie te gaan.
Bart Jacobs is hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voorzitter van de stichting Privacy by Design.

Programma
16.00 uur Ontvangst
16.30 uur Presentatie door Bart Jacobs
17.30 uur Korte pauze
17.45 uur Discussie olv de dagvoorzitter
18.45 uur Einde bijeenkomst

Uw spreker:
Bart Jacobs is een Nederlands wetenschapper. Hij studeerde wiskunde en filosofie in Nijmegen. In 1991 promoveerde hij in de theoretische informatica waarna hij onder andere in Cambridge, Utrecht en Amsterdam werkte. In 2002 werd hij benoemd tot hoogleraar op het gebied security en correctheid van software aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Jacobs is bekend vanwege zijn onderzoek rondom de anonimiteit en de privacy van elektronisch stemmen en chipkaarten, hiermee komt hij ook regelmatig in het nieuws. Ook is hij lid van meerdere commissies en adviesorganen, zowel van de overheid als van andere organisaties. Sinds 2011 is hij lid van de Cyber Security Raad.

Bart Jacobs staat op nummer 1 in de Cybersecurity top 50 van het journalistieke platform Follow the Money en is daarmee de meest invloedrijke persoon in het Nederlandse publieke debat over cybersecurity. Hij werd bekend doordat hij in de media waarschuwt voor beveiligingsproblemen van databanken, stemcomputers en chipkaarten. De hoogleraar Beveiliging en correctheid van programmatuur aan de Radboud Universiteit kreeg in 2012 een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro van de European Research Council (ERC) voor onderzoek naar kwantumberekeningen, logica en beveiliging.
Voor meer informatie: http://www.cs.ru.nl/B.Jacobs/


Om te weten:

Actuele informatie

Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma

PE punten

Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 2 PE punten.
Zie voor de voorwaarden: Regeling PE

Leden PvIB

CISO bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Na inschrijving krijgt u uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.

Vragen

Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

BOVAG huis
Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems