18 apr

Themabijeenkomst | PvIB

Cloud & AVG

donderdag 18 april 2019
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht - Winthontlaan 4 -6, 3526 KV Utrecht

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend onder de Engelse naam ‘General Data Protection Regulation (GDPR)’, is op 24 mei 2016 in werking getreden en vanaf 25 mei 2018 van toepassing. Deze verordening zorgt ervoor dat in de gehele EU dezelfde privacywetgeving geldt.

Organisaties die persoonsgegevens verwerken van personen uit de EU moeten voldoen aan deze verordening. De AVG is in het Nederlandse bedrijfsleven een hot topic. Dat eraan voldaan moet worden is veelal duidelijk voor organisaties, maar wat nu precies wel én niet mag met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens en hoe dit in uitvoer gebracht moet worden, is niet altijd even duidelijk voor organisaties.

Er gaan behoorlijk wat fabeltjes rond over de AVG, zoals: ‘persoonsgegevens mogen niet in de cloud opgeslagen worden aangezien dan een andere partij er zomaar bij kan, dit is een privacy schending!’.

Tijdens de PvIB thema avond Cloud & AVG staan we stil bij een aantal van dergelijke fabeltjes. We zullen in quiz-vorm de kennis rondom de AVG testen en vergroten door tekst én uitleg te geven over de kern van de AVG in relatie tot dergelijke fabeltjes.

We zullen gedurende de avond uiteengaan in verschillende projectgroepen waarbinnen we op basis van een casus een aantal vragen gaan beantwoorden rondom Cloud & AVG vanuit één van de twee perspectieven: de klant kant of de leveranciers kant. Waarna de resultaten tijdens een interactieve sessie worden besproken.

We sluiten de avond af met twee uiterst interessante talks die worden gegeven door sprekers die hun verhaal vertellen vanuit het klant perspectief en vanuit het leveranciers perspectief. Na deze avond bent u instaat om fabeltjes rondom Cloud & AVG te herkennen, deze uit de wereld te kunnen helpen en om vraagstukken rondom Cloud & AVG vanuit de perspectieven van de klant kant én de leverancierskant adequater op te pakken.

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht - Winthontlaan 4 -6, 3526 KV Utrecht

Meer in agenda

meer agendaitems