24 jun

Themabijeenkomst | PvIB

CTF - Pen.testevent

maandag 24 juni 2024
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Ook dit jaar gaan wij wederom op zoek naar de allerbeste hacker binnen het PvIB, met als doel te komen tot een PvIB capture The Flag (CTF) competitie. Net als de vorige edities keert ook dit jaar het wedstrijdelement terug. De avond wordt ingedeeld in diverse niveaus, te weten White belt (beginnersniveau), Orange belt (mediorniveau) en Black belt (seniorniveau).

Heb je geen hackerservaring , maar je wilt het wel een keer proberen, ook dan ben je van harte uitgenodigd. Er lopen tafelcoaches rond die je hierin kunnen ondersteunen en begeleiden.

Naast dat je je individueel kunt inschrijven, is er eveneens de mogelijkheid je in te schrijven met een team van maximaal 4 personen. Wil je graag deelnemen met een team (maximaal 4 personen), meld je dan aan met de naam van je team, de namen van je teamleden en jullie hackersniveau.

Heb je geen team? Geen probleem. Op de avond zelf kun je nog een team samenstellen met andere leden of zelfstandig aan de slag gaan.
Dit event is ook uitermate geschikt voor studenten die kennis willen maken met het vakgebied van Informatiebeveiliging. Weet jij iemand die hier zeker aan zou moeten deelnemen? Stuur dit bericht dan aan haar/hem door of deel dit bericht.

Door onze sponsors worden diverse challenges gebouwd van verschillende niveaus en je bent in de gelegenheid om alle challenges te proberen.

Deelname is ook voor niet PvIB-leden gratis. 

Belangrijke mededeling:
We hebben dit jaar een Discord-chat beschikbaar gesteld voor vragen en ondersteuning tijdens het CTF-evenement. Tevens zullen de PvIB-leiding en het CTF-bouwteam belangrijke mededelingen ook via Discord gaan communiceren.

Zorg ervoor dat je op tijd deelneemt, want er is mogelijk een kans om je eerste CTF-vlag te bemachtigen via Discord! Ben jij overtuigend genoeg om de vlag vrij te spelen?

Net als voorgaande jaren is het een BYOD event. Ons advies is om apparatuur van te voren te voorzien van de meest recente patches, antivirus software en je hackerstoolkit. En verwijder alle persoonlijke informatie van de laptop. Werk vanuit een sandbox omgeving en installeer een virtual machine met de allerlaatste kali linux distributie. Dit heeft alle gereedschappen in zich om de CTF te kunnen doen.

Onze sponsors die dit event wederom mogelijk maken

Access42 is een onafhankelijke speler binnen de cybersecurity markt. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity, security monitoring, IT audit & compliancy, incident response, vulnerability management en penetratietesten. Naast onze cybersecurity diensten en managed dienstverlening bieden wij ook verschillende security trainingen, opleidingen en workshops. De kennis en kwaliteit van ons bedrijf en onze medewerkers op het gebied van mens, organisatie en techniek in combinatie met deze onafhankelijkheid onderscheidt ons van andere spelers op de markt. Think BIG. Secure the world.

Stichting EventInfra is een project dat is opgericht door leden van Stichting Bitlair, de hackerspace in Amersoort. EventInfra ondersteunt diverse EU-gebaseerde tech-events door het uitlenen van netwerkapparatuur (draadloos en vast).

REQON Security is een bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietests en consultancy op gebied van IT-security. Met een specialisme in ethical hacking, digital forensics en malware analysis streven wij ernaar om uw cybersecurity op de meest efficiënte manier te verbeteren.

The S-Unit staat voor het verbeteren van je verdediging door deze te confronteren met offensieve security. Via een penetratietest, code analyse en/of architecture review identificeren wij kwetsbaarheden en maken wij tastbaar hoe deze je organisatie kunnen beïnvloeden. Diepe technische kennis, dichte betrokkenheid met de
security community en een gezonde dosis creativiteit maken elke S-Unit opdracht tot maatwerk. The S-Unit:
start today, secure tomorrow.

Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vind je de actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvang je 3 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Inschrijven
Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems