8 mrt

PvIB

CTF - Pen test event

dinsdag 8 maart 2022
18:00 tot 22:00

Van der Valk Utrecht

Na een afwezigheid van twee jaar lijkt het echt zover te zijn; het Pen.test event komt er weer aan!


Op deze dag zullen we met een Capture the Flag competitie zien wie de beste hacker skills in huis heeft. De verschillende teams verzamelen punten door de verborgen vlaggen te vinden in de diverse challenges. Wie de meeste punten heeft is de winnaar.

Ook dit jaar gaan wij bij het PvIB op zoek naar de allerbeste hacker binnen de club, met als doel te komen tot een PvIB capture The Flag (CTF) competitie. Wederom keert ook dit jaar het wedstrijdelement terug.

Naast dat je je individueel kunt inschrijven, is er eveneens de mogelijkheid je in te schrijven als team van maximaal 4 personen.
De avond wordt ingedeeld in diverse niveaus, te weten White belt (beginnersniveau), Orange belt (mediorniveau) en Black belt (seniorniveau).

Ook wanneer je geen hackerservaring hebt, maar het wel een keer wilt proberen een code te kraken, schrijf je ook dan in. Er lopen tafelcoaches rond die je waar nodig ondersteunen.

Net als voorgaande jaren is het een BYOD event. Ons advies is om apparatuur van te voren te voorzien van de meest recente patches, antivirus software en je hackerstoolkit. En verwijder alle persoonlijke informatie van de laptop. Werk vanuit een sandbox omgeving en installeer een virtual machine met de allerlaatste kali linux distributie. Dit heeft alle gereedschappen in zich om de CTF te kunnen doen.

Ons verzoek is om bij je aanmelding, het volgende aan te geven:

  • Je naam
  • Je PvIB nummer (wanneer je lid bent)
  • Evt. de groepsnaam en wie hier allemaal inzit (en evt je icoontje)
  • Je pen.test ervaring niveau (geen hackerservaring, beginner (white belt), medior (orange belt) of senior (black belt) dus zeer ervaren pen.tester)

Wil je graag deelnemen met een team, meld je dan aan door te mailen aan activiteiten@pvib.nl met de naam van je team, de namen van de deelnemers en jullie hackersniveau.

Als je geen team hebt kan je op de avond zelf een team samenstellen met andere leden of zelfstandig aan de slag gaan.

Programma

18:00 uur Inloop met broodjes
18:30 uur Start Pen.test
22:00 uur Einde Pen.test / Borrel

Onze sponsors die dit event mogelijk maken

Access42 is een onafhankelijke speler binnen de cybersecurity markt. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity, security monitoring, IT audit & compliancy, incident response, vulnerability management en penetratietesten. Naast onze cybersecurity diensten en managed dienstverlening bieden wij ook verschillende security trainingen, opleidingen en workshops. De kennis en kwaliteit van ons bedrijf en onze medewerkers op het gebied van mens, organisatie en techniek in combinatie met deze onafhankelijkheid onderscheidt ons van andere spelers op de markt. Think BIG. Secure the world.

Stichting EventInfra is een project dat is opgericht door leden van Stichting Bitlair, de hackerspace in Amersoort. EventInfra ondersteunt diverse EU-gebaseerde tech-events door het uitlenen van netwerkapparatuur (draadloos en vast).

REQON Security is een bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van penetratietests en consultancy op gebied van IT-security. Met een specialisme in ethical hacking, digital forensics en malware analysis streven wij ernaar om uw cybersecurity op de meest efficiënte manier te verbeteren.

The S-Unit staat voor het verbeteren van je verdediging door deze te confronteren met offensieve security. Via een penetratietest, code analyse en/of architecture review identificeren wij kwetsbaarheden en maken wij tastbaar hoe deze je organisatie kunnen beïnvloeden. Diepe technische kennis, dichte betrokkenheid met de security community en een gezonde dosis creativiteit maken elke S-Unit opdracht tot maatwerk. The S-Unit: start today, secure tomorrow.

Locatie op kaart

Van der Valk Utrecht

Meer in agenda

meer agendaitems