17 mei

Themabijeenkomst | PvIB

Internet of shit - Is IoT echt zo onveilig?

donderdag 17 mei 2018
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Het Internet der Dingen (IoT) is een netwerk met fysieke apparaten, voertuigen, huishoudelijke apparatuur en andere items voorzien van elektronica, software, sensoren, aandrijving en connectiviteit wat het mogelijk maakt dat deze objecten verbinden en data uitwisselen. (Wikipedia).

Een weinig zeggende definitie over een veel besproken onderwerp. Banken worden aangevallen door een leger aan IoT apparaten, politieke partijen maken statements over het Internet der Dingen en zelfs hardlooproutes van militairen in Syrië worden onthuld. Het PvIB organiseert op 17 mei een avond waar we inzoomen op de echte impact van IoT.

Van auto’s tot seksspeeltjes en van webcams tot waterkokers, afgelopen maanden is IoT niet al te positief in het nieuws geweest. Vaak krijgen fabrikanten de schuld van een onveilig protocol, software of slechte instellingen maar ook gebruikers vergeten het standaard wachtwoord aan te passen.

De consument, uw medewerker, schaft steeds meer IoT devices aan en gebruikt deze ook op de werkplek. Het bedrijfsleven zelf maakt ook gebruik van slimme apparaten. Welk risico lopen we nou precies en hoe gaan we hiermee om? Is dit een kwestie van awareness of kunnen we ook ‘harde’ maatregelen nemen?

Samen met onze sprekers verzorgen wij een informatieve avond voor u. Het definitieve programma wordt eind van deze week bekend gemaakt.

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems