17 mei

Themabijeenkomst | PvIB

Internet of shit - Is IoT echt zo onveilig?

OT/ICS Beveiliging OT/ICS Security

donderdag 17 mei 2018
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Het Internet der Dingen (IoT) is een netwerk met fysieke apparaten, voertuigen, huishoudelijke apparatuur en andere items voorzien van elektronica, software, sensoren, aandrijving en connectiviteit wat het mogelijk maakt dat deze objecten verbinden en data uitwisselen. (Wikipedia).

Inschrijven kan tot en met 16 mei.

Een weinig zeggende definitie over een veel besproken onderwerp. Banken worden aangevallen door een leger aan IoT apparaten, politieke partijen maken statements over het Internet der Dingen en zelfs hardlooproutes van militairen in Syrië worden onthuld. Het PvIB organiseert op 17 mei een avond waar we inzoomen op de echte impact van IoT.

Van auto’s tot seksspeeltjes en van webcams tot waterkokers, afgelopen maanden is IoT niet al te positief in het nieuws geweest. Vaak krijgen fabrikanten de schuld van een onveilig protocol, software of slechte instellingen maar ook gebruikers vergeten het standaard wachtwoord aan te passen.

De consument, uw medewerker, schaft steeds meer IoT devices aan en gebruikt deze ook op de werkplek. Het bedrijfsleven zelf maakt ook gebruik van slimme apparaten. Welk risico lopen we nou precies en hoe gaan we hiermee om? Is dit een kwestie van awareness of kunnen we ook ‘harde’ maatregelen nemen?

Samen met onze sprekers verzorgen wij een informatieve avond voor u. Het definitieve programma wordt eind van deze week bekend gemaakt.


Programma

18.15 Ontvangst met broodjes
19.00 Opening door de dagvoorzitter Stefan Veenendaal
19.05 Bestaat de combinatie IoT en Privacy, Eward Bartlema, Growth Hacker & UX Designer
19.45 Innovatief IoT, is dit veilig?, Fokko Mellema, Kenniscentrum Integrale Veiligheid
20.20 Pauze
20.45 De wondere wereld van Hardware Hacking & IoT door Jilles (Deloitte) en Jurre Groenendijk, vader en zoon
21.20 Afsluiting
21.30 Netwerkborrel

Uw sprekers

Eward Bartlema is afgestudeerd politicoloog en werkt momenteel aan fintech innovaties bij de Rabobank. Voor privacy organisatie Bits of Freedom schreef hij in 2016 een serie artikelen over het Internet of Things (IoT). Hij neemt ons mee in het nut en onnut van het IoT, en de impact ervan op onze maatschappij en de toekomst van onze privacy.

Fokko Mellema is oprichter van het Kenniscentrum Integrale Veiligheid. Bij de vele projecten en innovaties waar hij bij betrokken is ziet hij dat veel organisaties worstelen met alle (toekomstige) mogelijkheden van het Internet of Things (IoT) zeker in combinatie met het 5G netwerk. Enerzijds zijn er de ongekende mogelijkheden die onze kwaliteit van leven echt zullen kunnen verbeteren, anderzijds zijn er o.a. vraagstukken op het gebied van de Security waar in zijn ogen nog onvoldoende over is nagedacht.

Jilles en Jurre Groenendijk zijn vader en zoon. Jilles is 49 en werkt als Senior Consultant bij Deloitte waar hij zich o.a. bezig houdt met het hacken van Hardware. Jurre is 16 en zit op het VWO waar hij zijn school helpt veiliger te worden. Samen hebben ze een diepe passie voor techniek; het maken, breken en beveiligen van hardware.

foto: Dennis van Zuijlekom


Om te weten:

Actuele informatie

Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma

PE punten

Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 3 PE punten.
Zie voor de voorwaarden: Regeling PE

Leden PvIB

De thema avond is alleen gratis toegankelijk voor leden van het PvIB.
Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Na inschrijving krijgt u uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.

Vragen

Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems