11 jan

Themabijeenkomst | PvIB

Nieuwjaarsbijeenkomst: OSINT

donderdag 11 januari 2024
18:00 tot 21:30

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Deze avond is het onderwerp “OSINT” (Open Source Intelligence). Voor een goede informatiebeveiliging is zicht op wat er allemaal in de buitenwereld gebeurt van cruciaal belang. De enorme hoeveelheid informatie die via internet en andere middelen beschikbaar is maakt het echter niet altijd even makkelijk het kaf van het koren te scheiden, en het verkrijgen van de juiste informatie en inlichtingen op het juiste moment vereist specifieke vaardigheden en kennis. Een van de belangrijkste methoden om dit te bereiken is OSINT.

OSINT expert Arno Reuser zal ons meenemen in de fascinerende wereld van OSINT met een avondvullend programma, waarbij hij uitgebreid zal ingaan op wat OSINT precies is en hoe het kan worden gebruikt binnen de informatiebeveiliging. Arno heeft ruime ervaring binnen het vakgebied en weet als geen ander het onderwerp op een toegankelijke, interactieve en boeiende manier over te brengen. Het belooft dan ook weer een uiterst interessante en leuke avond te worden.


Programma

18:00 Ontvangst en netwerkmoment met broodjes
18:45 Nieuwjaarstoespraak Jessica Conquet, voorzitter PvIB
19:00 OSINT door Arno Reuser
20:00 Pauze
20:30 Vervolg OSINT door Arno Reuser 
21:30 Afsluiting en netwerkmoment tijdens borrel


Spreker


Arno H.P. Reuser
Arno is informatieprofessional, oprichter van de Open Source Intelligence (OSINT) tak van de Defensie Inlichtingen- en Veiligheidsdienst van Nederland, en oprichter en eigenaar van Reuser's Information Services (2008-heden). Vanaf 1990 ontwierp en beheerde hij het ontwerpen en ontwikkelen van wat bekend werd als Arno's OSINT-methodologie van systematisch, gepland en gestructureerd onderzoek in open bronnen. 

In 2008 richtte Arno Reuser's Information Services op om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar wereldwijde lezingen, presentaties, consultancy, workshops en trainingsprogramma's over OSINT, cybersecurity en SOCMINT. In 2013 nam Arno ontslag om zich volledig aan zijn bedrijf te kunnen wijden.

Tegenwoordig geeft Arno OSINT les aan een grote verscheidenheid aan klanten in binnen- en buitenland, universiteiten, EU/VN/NAVO-missies, rechtshandhaving, de particuliere sector, (semi)overheid en de academische wereld. Arno spreekt op conferenties, lezingen, schrijft artikelen, boekhoofdstukken, neemt deel aan radio-interviews, runt verschillende websites, podcasts en doet OSINT-onderzoek. Voor zijn werk ontving hij een Golden Candle Award en een Lifetime Award.


Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vind je de actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvang je 2 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 60,-, incl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven
Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems