13 nov

PvIB

Maesbruggen I: Mintzberg & Agile

dinsdag 13 november 2018
18:00 tot 22:00

Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Op 13 november grijpen we terug op een onderwerp uit 2014. We formuleerden een belangrijke probleemgebied voor informatiebeveiligers: ‘de diagonale disconnect’, bij CobIT bekend als onvolkomen ‘business- & IT-alignment’. Wie denkt dat we in het oplossen van dat probleem sindsdien iets opgeschoten waren, die vergist zich. Het probleem is springlevend en, zo hoorden van collega's, frustreert veel van onze inspanningen om informatiebeveiliging en privacybeheersing écht te verankeren.

  1. Het is de hoogste tijd om het probleem opnieuw te verkennen vinden we. We noemen de mogelijke oplossingen 'Maesbruggen: manieren om de diagonale disconnect te overbruggen. Als Japanse bruggetjes over een slotgracht’.


We hebben een inleider die ons een nieuwe blik op organisaties verleent (met Mintzberg’s organisatietypes) en we gaan in groepen in discussie om onze ideeën en oplossingen te verkennen, want samen weten we meer. Na de pauze gaat een spreker met veel ervaring in op de manier waarop Agile en DevOps voor Business- & IT-alignment kunnen zorgen.

Programma

18:00 Ontvangst met broodjes
18:45 Opening door André Beerten
18:55 Inleiding door Jos de Weerdt, organisatie deskundige
19:25 Maesbruggen in groepen om ideeën en oplossingen te verkennen
20:15 Pauze
20:35 Agile en DevOps voor Business- en IT-alignment door Riccardo Oosterbaan
20:15 Terugkoppeling van de avond
21:30 Netwerkborrel

Uw sprekers

Jos de Weerdt
Jos heeft in zijn management en advies praktijk de nodige organisatie vormen ‘aan den lijve’ ondergaan en hands-on gewerkt aan verandering’. Voor mij zijn modellen juist wat het zijn: bronnen van ideeën om daaruit datgene te halen wat op dat moment nodig is om het gewenste resultaat te halen.

De ontwikkelingen rond privacy en informatieveiligheid, en de inbedding daarvan in organisaties, hebben momenteel mijn warme belangstelling.

Riccardo Oosterbaan
Riccardo is experienced in Enterprise (Security) Strategy for large companies. He likes to lead contemporary challenges with state-of-the-art technology in information security, privacy and identity management. Educated a researcher, he works as a true agile 'traveler' among scrum teams and companies. Experienced in handling progress beyond simple (management)models in companies with large variety and complexity and a drive for innovation

At the moment working with Alliander as governing architect for Cloudsecurity, IOT, Operational Technology, Devsecops and mobile.

Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 3 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems