5 apr

Themabijeenkomst | PvIB

Microsoft Security

woensdag 5 april 2023
18:00 tot 21:20

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Netherlands

In januari 2022 had Microsoft Teams 270 miljoen maandelijkse gebruikers en waren er in juni 2022 59.7 miljoen Microsoft365 licenties actief wereldwijd. In oktober 2022 had Microsoft Windows een marktaandeel van 75% en werd de Security Information and Event Management (SIEM) oplossing van Microsoft (Sentinel) geplaatst tussen de leiders in de Gartner Magic Quadrant.

Het is aan te nemen dat in Nederland ook veel organisaties een product of dienst van Microsoft (blijven) afnemen. Reden genoeg om in te zoomen op de security-aspecten van een Microsoftomgeving.

Deze themabijeenkomst is volledig gericht op Microsoft Security. Aan de hand van drie pilaren worden door drie sprekers de mogelijkheden besproken:

  1. Om te beginnen bij preventieve maatregelen: Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn omgeving compromised is?
  2. De tweede pilaar gaat over de mogelijkheden om Microsoft in te zetten om te detecteren. Informatie dat wordt uitgewisseld door onder andere endpoints geven een beeld van wat er speelt.
  3. Na het kijken naar maatregelen die op dit moment genomen kunnen worden, kijkt dit laatste onderdeel vooral naar de toekomst. Welke visie heeft Microsoft voor ogen met onder andere nieuwe ontwikkelingen en/of producten?

Mocht je organisatie ook Microsoft gebruiken, maar nog geen tijd gehad om de diepte in te gaan of overzicht te krijgen? Dan is deze avond een mooi moment om hier iets aan te doen en de interactie aan te gaan. En om even in diensttermen te praten: (Onbeperkt) vragen stellen is inbegrepen bij de PvIB licentie.

Programma

18:00 uur Inloop met broodjes
18:30 uur Opening door de dagvoorzitter Mitchell Sudmeijer
18:35 uur Presentatie Rik van Duijn, Zolder
19:25 uur Presentatie Hans Teffer, Tafhar IT Services
20:15 uur Pauze
20:30 uur Presentatie Jelle Niemantsverdriet, Microsoft
21:20 uur Afsluiting en borrel

Sprekers

Rik van Duijn
Rik van Duijn is een van de oprichters van security startup Zolder. Hij heeft inmiddels 10 jaar ervaring als pentester en is OSCP en OSCE gecertificeerd. De afgelopen jaren focust Rik zich meer op detectie en response met name in AzureAD/Office365. In zijn vrije tijd houdt Rik van koken, malware analyse en lange wandelingen langs het strand.

                     

           

Hans Teffer
Hans Teffer heeft Wiskunde en Bestuurlijke Informatie Voorziening/Administratieve Organisatie aan de Vrije Universiteit gestudeerd en de post-doctorale opleiding IT-Auditing aan de Vrije Universiteit met succes afgerond. Hij is werkzaam geweest als IT-Auditor bij diverse financiële instellingen en als IT-Security consultant en bij bedrijven in Nederland en het buitenland. Hij heeft zich sinds 2010 toegelegd op het opzetten van systemen om zogenaamd "Continous Auditing" op IT infrastructuren uit te kunnen voeren, ook wel security monitoring genoemd. Met de opkomst van dynamische Cloud gebaseerde infrastructuren bleek namelijk de traditionele jaarlijkse IT Audit opzet in het kader van de jaarrekening controle niet meer effectief. Het laatste paar jaar heeft Hans zich gespecialiseerd in Security Monitoring van Cloud omgevingen en Microservices.

Jelle Niemantsverdriet
Jelle Niemantsverdriet is als National Security Officer bij Microsoft betrokken bij het digitaal weerbaarder maken van de Nederlandse samenleving en het vergroten van het vertrouwen in technologie. Hij is gefascineerd door de interactie van technologie met mens en maatschappij en probeert veelvuldig inzichten uit andere vakgebieden toe te passen binnen cybersecurity. Vanuit meer dan 15 jaar ervaring bij het oplossen van cyberincidenten en het leiden van technische teams probeert hij organisaties te helpen om beter voorbereid te zijn op incidenten en om meer gebruiksvriendelijke en effectieve securitymaatregelen in te richten.

Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vind je de actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvang je 3 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven
Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging per e-mail.
Afmelden: heb je je aangemeld voor deze bijeenkomst en kan je toch niet deelnemen meld je dan af via de 'afmelden' knop of door te mailen naar: secretariaat@pvib.nl
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Netherlands

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems