12 mei

PvIB

Ontwikkeling van maatregelen tegen Ransomware

donderdag 12 mei 2022
18:00 tot 21:15

Van der Valk

Internationaal worden veel organisaties getroffen door Ransomware met destructieve gevolgen, het is ook niet voor niets een van de  grootste cyberdreigingen van dit moment.

Maar wie zitten nu achter deze afschuwelijke aanvallen en wat doet Nederland om deze cybercriminelen op te sporen? Wij hebben twee sprekers bereid gevonden om hier over meer te vertellen.

Stichting Z-CERT het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg gaat vertellen over wie achter deze aanvallen zitten en hoe deze criminele groeperingen te werk gaan. De Nederlandse politie gaat vertellen over wat zij doen met betrekking tot de opsporing.

De dagvoorzitters Walter Leemhuis en Mitchell Sudmeijer heten jullie van harte welkom op 12 mei fysiek in Utrecht.

Een derde spreker volgt zeer binnenkort.

Programma

18:00 uur Inloop met broodjes
18:45 uur Intro mitchel Sudmeijer
19:00 uur Jan Hanstede (z-Cert)
19:45 uur Pauze
20:05 uur Slachtoffer ransomware, naam volgt
20:30 uur Matthijs Jaspers (Politie)
21:15 uur Sluiting en borrel

De sprekers

A picture containing graphical user interface

Description automatically generated

Jan werkt bij Z-CERT, het computer emergency reponse team voor de zorg. Hij is daar sinds 2019 werkzaam als security specialist. Daarvoor was Jan werkzaam in de generieke IT en het onderwijs. Jan is verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarlijkse cybersecurity dreigingsbeeld. Maar is ook betrokken bij incidenten en het opsporen van kwetsbare systemen. Jan helpt zorginstellingen cyberweerbaarder te maken door bijvoorbeeld het maken van kennisproducten en het geven van webinars. Daarbij schroomt hij niet om ook diep in de techniek te duiken en bijvoorbeeld hackdemo's te geven. Jan's ultieme droom: techniek inzichtelijk maken voor beleidsverantwoordelijken.

Matthijs Jaspers

De strijd aangaan met cybercriminelen van over de hele wereld; dat vraagt om slimme samenwerking. Matthijs Jaspers is een van de initiatiefnemers van de Ransomware Taskforce en richt zich daarbij onder meer op de publiek-private aanpak van ransomware. Voordat hij in 2020 bij de politie aan de slag ging, heeft hij als directeur en programmamanager diverse innovatieve projecten, samenwerkingsverbanden en organisaties opgezet. Telkens met een bonte mix van partijen én belangen toewerken naar het grotere, gedeelde belang. Net als nu bij de politie: samenwerken aan een digitaal weerbaar Nederland.

Locatie op kaart

Van der Valk

Documenten


Meer in agenda

meer agendaitems